Pierre heeft mijn feed verwijderd. Zo kun je lezen als je Pierre zijn RSS feed binnen krijgt. Maar als je doorklikt dan zie je dat de context toch een hele andere wordt. Hij zegt dan nl. dat hij mijn feed met comments heeft toegevoegd. Ja, logisch dat hij de andere dan verwijderd.
Ieder zijn goed recht natuurlijk om feeds te verwijderen, toe te voegen en keuzes te maken. Jammer alleen dat je nu door zo’n onvolledige posting in je feedreader op het verkeerde been wordt gezet….(of is dat de bedoeling Pierre?)
Duidelijk is hier in ieder geval ook dat een blogger en een lezer verschillende invalshoeken kunnen hebben. Pierre biedt immers als blogger een feed aan met onvolledige postings, maar wil als lezer wel alles binnen halen (inclusief reacties).
Ik ben het wel met hem en Fred eens dat mijn lijstje van RSS knopjes zo langzamerhand vervelend lang beginnen te worden.
Dat moet toch anders kunnen? Ik zou niet weten hoe, maar wellicht zijn er technische mensen die daar iets voor kunnen verzinnen. Als ik in een restaurant ga eten krijg ik immers ook een keurige menukaart met alle mogelijkheden en niet een kaart per gerecht. Ik kan simpel aangeven wat ik wil eten. En natuurlijk kan ik bij een griek niet japans eten. Waarmee ik maar wil zeggen dat de kok (de blogger) bepaalt welke content hij aanbiedt. En van die content zou dan 1 feed gemaakt kunnen worden, maar die moet dan wel in verschillende gerechten op de menukaart staan. Tenminste dat is mijn mening.
En daarbij spreekt het uitgangspunt van Fred: KISS (Keep It Simple Stupid) me erg aan. Over KISS ga ik komende tijd eens flink nadenken. Je mag daarvan straks de resultaten verwachten op mijn weblog.
Vraag is wel: hoe lossen we dat van die feeds technisch op (als blogger) om het voor de lezers (maar ook voor de blogger) zo eenvoudig mogelijk te houden/te maken? Terug naar maar 1 feed? Met audio, video en tekst door elkaar?  Lastig, lastig.