Technorati tags: ,

Mijn stoel en wifi staat al klaar op Den Haag Telecom meldde Guido me zojuist. Maar wat nog mooier is het volgende.

Tijdens inloop, presentatie en na afloop in het souterrain zal een cameraregistratie op High Definition (HD) plaatsvinden. Deze registratie heeft als doel materiaal te ‘schieten’ wat naderhand op HD gemonteerd zal worden als naslag en voorbeeld van de hoge kwaliteit van HD.

In de plenaire zaal zal een ³kleine² dv-cam camera (gewone video camera)  en een ‘kleine’ HDV camera de presentatie vastleggen, dit materiaal wordt ter vergelijk na afloop op twee van de totaal 4 flatscreens getoond, zodat iedereen het verschil in kwaliteit kan zien met zijn eigen ogen. Beeld kwaliteit is immers iets wat je moet zien, dan pas weet je wat het betekent.

Op de andere flatscreens wordt High Definition materiaal getoond dat specifiek is gemaakt om alle kracht van HD te tonen.

Wat maakt High Definition anders?

In plaats van 625 beeldlijnen van het huidige Europese televisie-standaard bestaat het High Definition (HD) televisiebeeld uit 1080 beeldlijnen. Het verschil zit dus in de videoresolutie.

HD levert een superscherp beeld in zeer rijke kleuren. Geprojecteerd op een groot scherm biedt HD een uitzonderlijk fijn gedetailleerd beeld. High Definition Televisie werd reeds succesvol geïntroduceerd in de VS en Japan en zal nu ook Europa gaan veroveren.

HD verslaglegging van een event is uniek in Nederland en www.denhaagtelecom.nl is natuurlijk blij met deze primeur die weer kan laten zien wat de toekomst in de convergentie tussen media en technologie ons brengt.