Firefox
Ik heb enkele weken terug Firefox geinstalleerd naar aanleiding van een posting bij Frankwatching en ik moet zeggen het bevalt me werkelijk uitstekend. De manier van werken met tabbladen is veel efficiënter en overzichtelijker. Daarnaast lijkt het of het surfen e.d. sneller is in vergelijking met IE. De rechtermuisknop heeft ook veel meer functies gekregen (zoals functies van Furl en Bloglines). Maar goed daar wilde ik eigenlijk niet overschrijven, maar ik moest het toch even kwijt.
Ik las namelijk een artikel op de site van de Automatiserings Gids dat mijn aandacht trok:
“Firefox, de browser van Mozilla, blijft marktaandeel winnen op Explorer van Microsoft, dat overigens met 89 procent overtuigend marktleider blijft.
In februari steeg het marktaandeel van Firefox tot 6,17 procent. Een maand eerder was de browser van Mozilla nog in gebruik bij 5,59 procent. Dat ging ten koste van Explorer, dat zijn marktaandeel zag zakken van 90,3 procent in januari tot 89,04 procent in februari. De cijfers zijn afkomstig van Net Application, dat web-monitoring software ontwikkelt.


De vele veiligeheidsproblemen rondom Explorer zijn de belangrijkste oorzaak voor de vlucht van gebruikers richting, onder meer, Firefox. Microsoft heeft inmiddels aangekondigd dat een veel veiliger versie van Explorer in de maak is, die onder meer beter beveiligd tegen phishing en spyware. Een bètaversie van Explorer 7.0 zal deze zomer uitkomen, zo heeft Microsoft beloofd.
(bron)