Fred gaat zijn KISS strategie uitbreiden. Hij heeft nu bedacht dat ik mijn reactie op zijn postings hier op mijn eigen blog ga zetten. Als ik dan hier een link plaats, komt ie automatisch in zijn trackbacklijstje terecht en ziet hij dus wie waar reageert. Maar ik weet niet of dat zo wel werkt. Vandaar dat ik deze reactie op zijn posting hier opneem. De link zit dus in de vorige zin. Maar volgens mij is dat geen trackback. Ook op Fred’s blog staat een aparte trackback-url onder zijn posting. En waar is die dan nu voor Fred? Komt deze reactie nu toch onder jouw posting, zonder dat ik een ‘echte’ trackback aan breng (dus de url onder het woord trackback onder zijn posting kopieren en in mijn blogtool in te pingen adressen plakken)?
Ik ben benieuwd of ik deze reactie daar nu zie verschijnen.

Update: ik bedenk me net dat het andersom niet zal werken. Tenminste bij mij niet. Als Fred reageert op mijn posting door zijn reactie op zijn blog neer te zetten en hij gebruikt daarvoor de link van de posting dan komt er bij mijn geen trackback aan. Nee, daarvoor zal hij de trackback-url moeten gebruiken onder mijn posting. En om die url nu als link in je posting te zetten……nee, dat lijkt me niks, omdat je dan dus niet bij de posting uit komt maar in het trackbackgedeelte van de posting.

Update 2:
Nu heb ik een trackback gezet en zie je dat die wel door komt bij Fred. Mijn conclusie: een permalink leidt niet (altijd) tot een trackback. Een trackback-url wel.