Het valt me op dat ik de laatste tijd steeds meer bezoekers krijg aan mijn archieven. Als ik naar Furl kijk dan blijken de artikelen die ik daar in op sla veel gelezen te worden. Hierbij een lijstje van de meest gelezen 10 artikelen in mijn Furl:

CEO trends 2005 (240 views )
Cool Friend Interview Rolf Jensen (229 views)
Word of mouth marketing (199 views)
Internet Explorer 7 Channel9 Video (198 views)
The Frankwatching Archive – Weblog ranking (184 views)
Business 2010 Enbracing the challenge of change (158 views)
Platypus, Greasemonkey voor iedereen. Inclusief screencast-demo! (155 views)
Easy_Bake_Weblogs_Special_Report.pdf (146 views)
Site Submission MultiTool- Alan’s Marklet Maker (136 views)
A Consuming Experience: Technorati tags: an introduction (128 views)

Als ik kijk naar mijn opgeslagen links van vorige week dan zijn die ongeveer 100x bezocht.
Ook mijn del.icio.us archief wordt steeds vaker geraadpleegd. Het is jammer dat je niet kunt zien hoe vaak (of heeft iemand daar een tooltje voor?). Hoe weet ik dan dat ze populair zijn? Simpel, doordat ik ze door del.icio.us automatisch laat posten in mijn blog kan ik wel zien hoe vaak er op een link in die posting doorgeklikt wordt vanuit de feed of de emailupdate. De link postings komen dan vaak in de top 10 van die betreffende maand qua aantal doorkliks.

Ik heb zowel mijn Furl als delicous feed in feedburner opgenomen, zodat ik ze wat beter kan volgen. Het blijkt dat ook steeds meer lezers mijn RSS feed van Furl (10) en RSS feed van delicious (12) in hun feedreader toevoegen. Iets wat ik trouwens ook steeds vaker doe.

Ook mijn Flickr archief is een mooie tool om contact te leggen met mensen via je foto’s. En dat hoeven heus niet altijd echte foto’s te zijn. Ik heb bijvoorbeeld mijn pdf-files (mindmaps) als plaatje naar Flickr geuploaded en wat blijkt. De mindmaps van Experience Economy van vorige week is al 42 keer bekeken.

Kortom: via je archieven bereik je mensen die geïnteresseerd zijn in onderwerpen die jou ook interesseren en bouw je daarmee ook een netwerkje. Net als met de mensen waarvan jij de Furls, delicious en Flickr archieven bekijkt. Connecting & sharing dus.

Wat gebruik jij voor tools voor connecting & sharing?