Brabants_dagblad_rssHet Brabants Dagblad meldt vanochtend op de voorpagina (in de papieren versie, jammer genoeg niet op de website) dat het vanaf vandaag ook RSS feeds aanbiedt. Op de pagina brabantsdagblad.nl/rss staat naast een uitleg een hele rij RSS-feeds:

Binnenland
Buitenland
Economie
Sport
               
Cultuur

CD-recensies
Digitaal
InputOutput
            
De Kwestie
            
De Overtuiging
               
         

Brabant
Den Bosch
Tilburg
Meierij
Langstraat
Oss
Uden&Veghel
Bommelerwaard
Heusden&Altena
            

Deze zijn overigens ook in één keer in te lezen door een OPML-file te downloaden. Als ik de uitleg zo lees, zowel in de krant als op de website dan is die zeer toegankelijk voor het grote publiek. Ook worden er links aangeboden naar een aantal gratis readers en worden er enkele handige RSS pagina’s genoemd en pagina’s waar meer informatie over RSS gegeven wordt. Vreemd dat de RSS en XML buttons daar niet werken. Lijken me daar slechts ter decoratie te staan. Alhoewel…..de links van de interessante RSS pagina’s zijn RSS feeds. Niet handig gedaan. Het was beter geweest de ‘gewone’ link er neer te zetten en de RSS button er voor met daaronder de RSS link.
De RSS button zoals hier te zien is staat prominent in de rechterkolom op de homepage. In de linkerkolom vind ik geen verwijzing naar de RSS-pagina bijvoorbeeld bij de het onderdeel ‘Service’. Ook is het nieuws niet op de homepage gezet en wel in de papierenversie (zowel op de voorpagina als pagina 4 met een uitgebreidere versie). Dat is wel een gemiste kan.
Nu nog weblogs. Maar een goed begin is er!
Update 9.45u: Een klein bericht staat onder de rubriek Binnenland. Te lezen na registratie. Hieronder heb ik een pdf-je staan van het complete bericht, evenals een image van het korte stukje.

Tags:

Bd_en_rss

De pdf van  het bericht.