Ik ben samen met Erwin van Lun een screencast aan het voorbereiden. Erwin is een zware gebruiker van MSN. Ik niet. Dus voor mij ook de kans om eens kennis te maken met dit fenomeen. Mijn dochters gebruiken het dagelijks en weten natuurlijk allang alles over winks, buzzers en emoticons e.d. Ik gebruik meestal Skype of Google Talk. Maar goed, gisteren dus MSN Messenger. Ik moet zeggen, leuk om zo eens mee te maken hoe het werkt. Alleen wat is het toch een gedoe met die video en audio over internet. Eerst kregen we wel video maar geen audio, daarna andersom. Als Erwin mij uitnodigde voor een audiogesprek hoorde hij mij wel maar ik hem niet etc. Met Skype was het al niet veel beter voor wat betreft video. Na herhaaldelijk proberen en eens opnieuw opstarten lukte het ons om via MSN met elkaar te praten. Tenminste als ik het initiatief nam voor een uitnodiging.
Skype levert trouwens met audio normaal geen problemen. Toch eens kijken of het bij iemand anders wel lukt met video.
Natuurlijk het zal best aan instellingen, hardware of drivers liggen. Maar dan nog. Dit wil je zo toch niet. Je wilt gewoon dat het werkt. Ik kan me voorstellen dat mensen die het niet leuk vinden om vanalles uit te proberen dus afhaken. Je wisselt tijdens het rijden in je auto toch ook niet van bestuurder omdat hij niet prettig rijdt……
Maar goed, binnenkort dus een korte screencast over MSN Messenger. Trouwens, Stephan Fellinger, die ook even deelnaam aan de conversatie via MSN gebruikt nog een andere tool voor voice over IP, maar ik ben vergeten wat het was. Later nog eens even vragen aan hem. Hij was er wel enthousiast over.

Technorati tags: ,