Accenture Blogpodium
Accenture opende haar nieuw blogpodium zoals het zelf noemen. Een variatie van allerlei weblogs van medewerkers van Accenture. Mooi vormgegeven en prima inhoud. Maar ze zijn dan ook al een jaar bezig. Dit is de herintroductie, de relaunch.

Business en personal
En wat ik op dit blogpodium zie is employee-blogging zoals ik dat vorige week berschreef naar aanleiding van het onderzoek van Lilia Efimova, nl. een variatie van personsal en business/corporate. Je leest ook privé zaken van de mensen. Dat maakt het smakelijker om te lezen vind ik.

Sander van ’t Noordende: bloggende topmanager
Zelfs Sander van ’t Noordende, de Country Managing Director van Accenture in Nederland, die nu promotie heeft gemaakt laat zien wat bloggen voor een topmanager kan zijn. We krijgen een kijkje in zijn zakelijke keuken en zelfs zijn privé ideeën die hij met ons wil delen kunnen we lezen. Dat spreekt mij erg aan. Openheid, menselijkheid en gevoel voor verhoudingen! En je kunt reageren op zijn postings (en als bij de anderen natuurlijk).

En wat zegt Jort Possel ervan?
Jort Possel (ook een weblog), verantwoordelijk voor online marketing bij Accenture zegt het volgende over dit initiatief:

“Het is een jaar geleden dat we Accenture BlogPodium lanceerden, als een van de eerste grote Nederlandse adviesbureaus. Deze corporate weblog-portal geeft toegang tot 13 verschillende weblogs, geschreven door inmiddels meer dan 60 collega’s vanuit de gehele organisatie.

Accenture wil met haar BlogPodium een kijkje in de keuken geven, zodat het reilen en zeilen van de organisatie wat tastbaarder wordt voor de buitenwereld. De medewerkers worden geheel vrijgelaten in de wijze waarop ze hun blog gebruiken, zolang er maar een link bestaat met de werkzaamheden bij Accenture. Een voorwaarde voor deelname is wel dat de blogging policy gelezen en geaccepteerd wordt.

Met het oog op constante innovatie waren we in Nederland toe aan vernieuwing. Nieuw is de sterkere focus op de diensten en oplossingen die wij bieden. Zo zijn daar bijvoorbeeld de nieuwe blogs Mr. Outsourcing en High Performance Marketing, respectievelijk geschreven vanuit onze Outsourcing en CRM praktijk. Verder zal in de nabije toekomst onze nieuwe CMD Anja Groenewoud haar eigen weblog gaan bijhouden en behoudt Sander van ’t Noordende zijn populaire blog.

Daarnaast zijn er een aantal technische vernieuwingen doorgevoerd. De belangrijkste is wel dat we nu ook audio en video kunnen toevoegen. Regelmatig zullen dus nu verschillende posts niet in tekst, maar in beeld en/of geluid worden gepubliceerd.

BlogPodium biedt ons nu nog meer als tevoren de mogelijkheid de dialoog aan te gaan met de buitenwereld.”

Jort en team: proficiat met deze nieuwe stap. Een mooi voorbeeld hoe het kan. Hopelijk kunnen jullie deze lijn voortzetten.