Technorati tags:

Moderated by Gilles Klein, Journalist, France

Verslag je onder de Continu knop gedurende het verloop van de sessie. Ik zal dit dus regelmatig aanvullen.

L’Oreal:
Van de 3 P-s (product, prijs, plaats) naar de 2 P-s: people en power. We zijn pas aan het begin. De wereld verandert door o.a. blogging.
IBM:
Blogs Inside: collaboration tool, is eigenlijk gewoon een andere tool die we gebruiken.
Blogs Extern: vooral thought leadership
Skype: Externe blogs worden vooral gebruikt voor communicatie met klanten en te weten te komen wat mensen van Skype vinden, om te verbeteren. Interne blogs worden gebruikt door medewerkers om samen te werken en te weten wat er speelt. Maar ook om er van te leren. Maar blogs zijn slechts een onderdeel van alle middelen die we inzetten.
Adriana Cronin-Lukas: bedrijven willen een andere manier van communiceren met hun klanten. Dat is de vraag meestal. Blogs kunnen daar dan van pas komen. Het is een lange termijn proces. In de UK is het pas begonnen.
L’Oreal: het is belangrijke dat we niet alleen folders etc. met klanten laten ‘praten’, maar zeker ook onze eigen mensen in het bedrijf, of de klanten. Het is zeker niet alleen een aangelegenheid van de marketingafdeling.
FON: FON is een free wifi roaming. Het is een linux-enabled access point. Om het product bekend te maken gebruiken ze blogs.
L’Oreal: ik blog voor mezelf niet voor het bedrijf. Het loopt in elkaar over. Maar een blog moet altijd iets persoonlijks zijn.
Adriana Cronin-Lukas: gebruik dezelfde methoden intern in je bedrijf zoals weblogs belangrijk zijn geworden. Kijk wie er al bloggen, probeer het niet te controleren, breng binnen je bedrijf de innovators op het gebied van nieuwe media/social software in kaart en stimuleer ze.
IBM: bottom-up is belangrijk. Bloggen over een crisis door de CEO is een prima manier om met die crisis om te gaan. Enkele jaren geleden was dit ondenkbaar.

Ik laat nu de namen maar even weg, anders houd ik het niet bij.
In het gesprek met de klant zijn er natuurlijk nog veel meer nieuwe media om in te zetten behalve blogs. Het gaat er om DAT we in gesprek gaan met de klant. Een blog is slechts een tool.
Blogging is een persoon met een boodschap, dat is niet commercieel maar kan wel veel effect hebben. Bloggen is lange termijn werk. Zeker niet korte termijn. We moeten de ROI ook niet vergelijken met adds, kliks etc. Het is heel iets anders. We moeten het anders meten, misschien moeten we de ROI helemaal niet meten. Meten is een beetje tegen de natuur van bloggen in. We moeten meer kijken wat er echt toe doet. Het gaat niet om hits, maar om links, refferals. En daarbij gaat het om credibility, authenticity, trust. En hoe meten we dat dan?
IBM legt uit wat het effect was van hun podcasts. Het effect hadden ze niet kunnen bereiken met een grote massale advertentiecampagne. Maar men staat nu wel in de top van podcasts. Het gaat meer om communicatie (2 mensen in de podcast praten met elkaar over een onderwerp waar ze verstand van hebben).
Verkopen via weblogs zal maar voor een paar bedrijven weggelegd zijn. Het gaat meer om communicatie dan om selling. Met webloggen kun je iets goeds doen en niet om verkoop te genereren. Dat is weer het verkeerde model. Maar het is altijd moeilijk om commercie en ‘het goed doen’ te scheiden. Zo lang je lezers waarde geeft voor hun aandacht gaat het goed.

Nieuwtje: Skype gaat iets doen met SixApart en zijn blogs!