Technorati tags:

 • Davide Casaleggio, Blog of Beppe Grillo, Italy
 • Thierry Solere, Boulogne Billancourt vice city mayor, France
 • Kevin Anderson, BBC World Service, UK
 • Stanislas Magniant, Netpolitique, France
 • Christophe Grébert, MonPuteaux.com, France
 • Beppegrillo.it is een prachtige blog met 3000 reacties per posting! Het is een controversieel blog en stelt schandalen aan kaak. Het gaat ook hier weer over trust en democratie, over Irak (100.000 emails nav de oorlog). Er komen heel veel feiten voorbij over de enorme invloed van deze weblog in Italie. Er worden wetten tegen gehouden met deze blog, er wordt kapitaal opgehaald voor bepaalde project. Er komen 130.000 lezers per dag. Hij heeft geen adds, self formatted content, no intermediaries, sell the formatted content (video).
  Ik heb even naar deze weblog en initiatief gekeken. Wow wat een power!

  Stanislaw laat ons een mooi plaatje zien van de links in de blogosphere. Daarin zien we dat blogs een democratisch kamp vormen en een republikeins kamp. Dit is onderzocht door wetenschappers. Dat rapport staat ook online. Mijn frans is niet zo goed dat ik daar zo snel koek kan bakken, maar het plaatje (met de kleuren) spreekt voor zich.
  Christoph van monputeux.com is vanwege zijn blog vervolgd en vertelt daar over. Gaat wat moeizaam omdat het live vanuit het frans vertaald wordt. Hij verdedigt freedom of speech en expression. Loic schreef er al over. Hij wil de democratie op alle niveaus bevorderen, vooral in het franse parlement.