Select Page

Talking Head: screencast test 4

Talking_head

In deze screencast (klik op het plaatje) test ik de animaties uit van powerpoint zoals overgangen en heb ik een picture in picture (direct)  opgenomen van mezelf, die dan in de presentatie ‘meeloopt’ als talking head.
De filesize is 6 mb voor 1 minuut 20. Bij het renderen van het storyboard met medium kwaliteit voor audio en video is de filesize 1.5 mb, maar worden de overgangen in powerpoint wazig.
Voor de picture in picture heb ik een simpele huis-tuin-en-keuken webcam gebruikt van Conceptronic. Voor de audio maak ik gebruik van het microfoontje dat bijgeleverd zit bij de pc. Kortom: geen professionele apparatuur.
Ik merk zelf al wel dat ik iets aan mijn stemgebruik mag doen en het geheel wat losser en afwisselender mag brengen. Misschien met een achtergrondmuziekje? Maar dat is een kwestie van ervaring. Eerst de techniek maar eens onder de knie krijgen.
Beoordeel zelf het resultaat (klik op het plaatje) en laat het me even weten als je wilt.

Update: ik heb dezelfde video ook in Flash gezet zodat je kunt vergelijken. De file is 5 mb groot.

Technorati tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

10 Comments

 1. Fred Zelders

  Hans, kan je s.v.p. ook vermelden hoe groot de resultaat bestanden zijn (wmv en flash)?

  Antwoord
 2. Hans on Experience

  Hoi Fred, staat hierboven kennelijk niet duidelijk genoeg in. De groottes die ik daar noem zijn de resultaatbestanden (als ik begrijp wat je bedoelt):
  wmv: 6 mb
  flash: 5 mb

  Antwoord
 3. mf

  Flash ziet er prima uit; mediabestand werkt bij mij niet!? Zal wel aan mijn pc liggen 🙁

  Antwoord
 4. Erik van Roekel

  Hans,
  Geheel doet het bij mij prima. Alleen even opletten dat je in de slides ruimte houdt voor je camerabeeld. Succes binnenkort het “daily news by Hans” met screencast 😉

  Antwoord
 5. MZ

  Hans,
  Ik vind dat je ‘experiment’ zeer goed gelukt is. Ik zeg “ga vooral door met experimenteren”.
  Ik weet niet of een achtergrondmuziekje zo goed idee is omdat ik de ervaring heb dat dit afleid van het verhaal.

  Antwoord
 6. Hans on Experience

  @mf: ik heb nu ook een flash geproduceerd. Wil je eens kijken of die het wel doet.
  @erik: ja weet ik. Was maar een proefje. Je moet dus bij de sheets maken daar al rekening mee houden. Je ziet overigens met de opname van het camerabeeld dat niet op het scherm.
  @MZ: dank je. Kijk ook maar even naar alle flash screencasts op een rijtje: http://www.hansonexperience.com/my_weblog/2005/09/screencasts_op_.html In een mooi schermpje en aanklikbaar. Het zou trouwens handig zijn als je wat meer van jezelf bekend maakte zodat we kunnen zien uh weten wie je bent 😉

  Antwoord
 7. MZ

  Hans,
  Ik zal mij even voorstellen,
  Mijn naam is Martijn Zoet. Die naam zal je denk ik niet veel zeggen. Ik heb je een aantal keren ontmoet toen ik stage liep bij Tulip afdeling ITC. Ik heb ooit proberen mee te komen in een gesprek tussen jouw en Frans over het ‘milieu’ Tulip en hoe de andere ‘merken’ er bij te betrekken in o.a. de webomgeving.
  Een link naar een website/blog moet ik je schuldig blijven omdat hier nog aan gewerkt wordt.
  Overige info: Student BI, geinterseerd in O.A. Ontwikkeling in experience economy en leiderschap vandaar daar ik hier terrecht kom.
  Groeten,
  Martijn

  Antwoord
 8. mf

  De flash doet het prima Hans!
  Wat kost nu dit pakket?

  Antwoord
 9. Hans on Experience

  @martijn: ah martijn. Ben jij het. Jawel ik herinner me je. Leuk man je hier te ‘ontmoeten’.
  @mf: pakket kost 299 euro. Als het zo blijft gaan zoals ik het nu ervaar/zie, ga ik het aanschaffen. Ben in ieder geval in onderhandeling met ze.
  Mooi dat de flash het doet. Is een wat gangbaarder formaat blijkt.

  Antwoord
 10. MZoet

  Hans,
  De flash filmpjes werken bij mij ook prima. Flash is inderdaad een wat gangbaarder formaat omdat als iemand geen flash heeft meteen door verwezen wordt naar de site van MarcoMedia.
  Terwijl dit bij codec’s via mediaplayer meestal niet gebeurt.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This