Select Page

TagCloud Hans on Experience

TagcloudcomJa en daar is ie dan. Hier was ik al een tijdje naar op zoek en ik wist dat het er was of zou komen. Je eigen TagCloud. Mijn tagcloud is opgebouwd uit de tags van Flickr, Furl, del.icio.us en natuurlijk mijn eigen weblog. Je ziet hieronder hoe mijn tagcloud er uit ziet. Hij wordt automatisch gegenereerd en zal natuurlijk dagelijks veranderen. Het is allemaal nog wel in beta-fase, maar ik vind het toch al de moeite waard om het te laten zien. Je ziet er nog wel enkele ‘vreemde’ woorden tussen staan, maar ik ga er vanuit dat die in de loop van de tijd wel zullen verdwijnen. De techniek staat uitgelegd op de site van TagCloud. Het idee is van oorsprong van John Herren. Voor de volledigheid vermeld ik dat hoe groter het woord, des te vaker gebruik ik het als tag (label). Je krijgt zo dus een redelijk beeld van wat voor mij belangrijk is. Je kunt doorklikken op een tag waarna alle artikele, postings etc. die onder dat label zijn opgeslagen in een lijst te zien is. Je kunt naar het betreffende artikel of posting doorklikken. Komende uren (dagen?) zal de lijst steeds nauwkeuriger worden aangezien er nu een indexering gestart is. Waar ik de TagCloud neer ga zetten wil ik nog even bekijken. Hierbij ook rechtstreekse link naar de TagCloud. Die zal ik sowieso in de rechterkolom zetten. Overigens kun je TagClouds maken van allerlei feeds. Zo zou je dus van andere bronnen aparte clouds kunnen samenstellen om snel te kunnen waar het om gaat over langere tijd of juist bronnen kunnen combineren.
(gelezen op Google Blogoscoped)

Update 7 juni 2005: ik zie nog wel enkele ‘mitsen en maren’ bij deze cloud. Het inladen kosten behoorlijk wat performance/tijd aangezien het via een javascript elders opgehaald moet worden. Ook merk ik dat de categorieen van de postings en tags onder de postings (nog) niet meegenomen worden. En wat gebeurt er met de postings e.d. uit het verleden? Worden die ook meegenomen? Ik zag vanmorgen dat er ineens ook een functionaliteit is bijgekomen als je naar een tag doorklikt. Namelijk: related items. Verkapt reclame? Even in de gaten houden dus. Blijft jammer dat je zelf geen invloed hebt op de tagging. Ik zoek nog steeds een TypePad plugin of scriptje oid.

Tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

 1. TechCrunch

  Profile: TagCloud

  Service: TagCloud
  Launched: June 2005
  Location: Bellwood, PA
  Status: Corporate name is IonZoft
  What is it?
  TagCloud is a service that generates a “tagcloud” (see below) based on provided URLs or feeds. A tagcloud is basically a grou…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This