Select Page

Video: Onzichtbaar Leiderschap: Mathieu Weggeman. Genieten!

Prachtig! De moeite waard om te bekijken. Ik heb hier echt van genoten. Ik ben fan van Mathieu Weggeman. Hij legt alles heerlijk eenvoudig uit (als professor echt knap) en slaat zo vaak op een humoristische wijze de spijker op zijn kop.

Mathieu Weggeman over meestribbelen, dienend leiderschap, leidinggeven aan professionals en het fungeren van hitteschil voor de ruis van boven.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

2 Comments

 1. Luc Mieremet

  Een enorm leuk en inspirerend filmpje van Matthieu Weggeman. Genieten van zijn humoristische kritiek op managers en zijn stelling dat hun aanpak thans passé is!
  Jammer dat hij het ook moet hebben over “Dienend” Leiderschap. Want waar hij in wezen over praat is gewoon, ouderwets Leiderschap. Dat is per definitie dienend. Dus dat hoeft niet “Servant Leadership” of voor mijn part: Leiderschap 2.0 te heten….

  Antwoord
  • Hans Mestrum

   Tja ouderwets leiderschap en diendend leiderschap…. Ik kom dienend leiderschap toch nog zelden tegen. In onze structuren zien we vaak nog pyramides en harkmodellen met de leiders/baas aan de top. Leiders die hun organisatie dragen moet je echt nog zoeken. Dus dienend leiderschap zou normaal moeten zijn maar is dat m.i. echt (nog) niet.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Video: Onzichtbaar Leiderschap: Mathieu Weggeman. Genieten! | HANs on Experience | new organisations | Scoop.it - [...] Video: Onzichtbaar Leiderschap: Mathieu Weggeman. Genieten! | HANs on Experience…

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This