Select Page

2010: dichterbij dan je denkt?

2010: dichterbij dan je denkt?

Massive Passive of connected?
Via upstream kwam ik deze video tegen die eigenlijk getiteld is 2010: Entertainment en communication en ik dacht: "hmm het meeste doe ik toch al." Daarna keek eens rond in mijn omgeving en zag dat er toch veel mensen horen bij de Massive Passive, ofwel mensen die het niet doen. Vooral mensen die niet volledig digitaal zijn opgegroeid, zoals onze kinderen dat wel doen. En toen ik naar mijn twee dochters keek, zag ik dat zij toch ook al veel van wat in de video getoond wordt in de praktijk brengen.

The future is already here
Dus ja, ik ben het wel met Faris Yakob eens als hij zegt: "The future is already here, it’s just not evenly distributed." in zijn thesis. Een interessante paper en een interessante video over always on, superconnected en in control.

Wat denk/voel jij als je deze video ziet en paper leest?

Video in hoge kwaliteit of de video in Vimeo.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

  1. Denkbeeldenstorm

    De video: Heel herkenbaar. Ik leef al jaren in de toekomst. Tenminste in de ogen van de passive massive. In mijn ogen klopt het jaartal 2010 dus niet. Voor mij is dit zelfs geschiedenis, ik heb al jaren al die accounts en ontwerp mijn eigen identiteit naar mijn individuele mediabeleving en mijn eigen gecreëerde netwerken. Voor de passive massive is deze beleving in 2010 echter nog steeds een ver van mijn bed show.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This