Select Page

Vakantie en ook toch weer niet

Mens & Natuur en Nederlands
Voor wie de postings van de laatste weken doorleest met vooral ook veel links vanuit del.icio.us, zal duidelijk zijn waar ik me mee bezig houdt. Behalve vakantie, bereid ik me al wat voor op mijn nieuwe start bij het Orion College. Daarbij kijk ik naar het leergebied Mens & Natuur waar ik de verantwoordelijkheid voor krijg en het vak Wiskunde en Nederlands waarvan ik, samen met mijn collega’s bepaalde modules ga geven.

Leerlingvolgsysteem en e-portfolio
Daarnaast ben ik eens wat aan het rondneuzen in elearning platforms en leerlingvolgsystemen. Of liever gezegd een portfoliosysteem, waarin de leerlingen alles kwijt kunnen dat met hun individuele leerplan te maken heeft. Daarnaast moeten daar natuurlijk dan ook de administratieve gegevens in bijgehouden kunnen worden.
Wat me opvalt is dat er nog een discussie is wat een portfoliosysteem nu eigenlijk is en wat het zou moeten kunnen. Daardoor is het lastig om iets te vinden dat onze lading dekt. De pakketten die ik nu gezien heb (zij het vluchtig) zijn te veel een elearning platform. Op zich handig, maar we zoeken meer ook iets met een portfoliofunctie.

Bijeenkomst leergroepbegeleiders
Vanavond hebben we de eerste bijeenkomst van leergroepbegeleiders met de rector. Naast het informele samenzijn gaan we het rooster indelen en de diverse modules verdelen. Daarnaast zullen we natuurlijk op allerlei manieren met elkaar kennismaken. Ik heb er zin in!

Vakantiedingetjes
Vanmorgen maar eens naar de ANWB om de benodigde wegenkaarten en vignets voor Oostenrijk te halen. Want als je immers naar Italië gaat, dan moet je die toch wel hebben als je door Oostenrijk komt.
Trouwens, voor het eerst sinds 17 jaar zijn mijn vrouw en ik weer een weekje alleen. Mijn andere 2 dames zijn nl. met vriendinnetjes op vakantie. Kortom: lekker met zijn tweetjes koffiedrinken in ‘s-Hertogenbosch en dingen doen en bekijken waar je anders niet aan toe komt.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

2 Comments

 1. Tom

  De portfolio functie van It’s Learning (waar je een werkportolio en presentatie portfolio kunt bijhouden) is volgens mij vrij uitgebreid, mits je voor die functionaliteit kiest (en betaald).
  Jammer genoeg heeft mijn school deze optie niet, maar mijn vrouw heeft deze voor haar werkzaamheden wel. Als je wilt zien hoe het werkt kan ik je wel een screenshot oid sturen.

  Antwoord
 2. roland van veen

  Portfolio’s zijn de dood in de pot voor de gemiddelde student. het leidt serieus nergens toe (frustratie en gemakzucht, dat wel). Alleen maar werklast voor student extra. En nou niet bepaald intelligente werklast. Ben benieuwd wat over vijf jaar de trend is. Zo dat was even mijn frustratie over on en ofline portfolio’s op school.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This