Select Page

Dutch handwritingrecognition in English Vista? Yes!! (screencast)

Wacom tablet
Yesterday Stan Segers from ReSQueL (his weblog: My Torn datapages) brought me his Wacom tablet. A kind of drawing tablet, so not a tablet PC. But interesting enough to try the handwritingfeature and installing options in Windows Vista.

Installation
The installationin Vista was just plug & play. Inserting the cable in the usb connector and Vista recognised the device and installed the drivers. After that I had to install a driver for automatic calibration of the tablet with the screensize. This driver is over here. Important remark: it is on the American website and not the European one! After installing this driver/app which was done automatically after downloading eveything worked fine.

Handwritingrecognition: Dutch language in English Vista!
And now the most exciting new! I can use dutch handwriting recognition in my english Vista without installing one bit. All the language for handwritingrecognition are already in Vista. Just a matter of setting the right checks in the control panel!
How this done? Well watch my short screencast (in Windows Media and iPod version)!

   

You can download the iPod file (m4v, 8 mb) and Window Media file (wmv, 11 mb).
(disclosure: Microsoft gave me Windows Vista for testing purpose on a Sony Vaio)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Jeroen vB

    Dat is wel een interessante toepassing.
    Kan me voorstellen dat dit bij het notuleren van vergaderingen heel handig kan zijn. Misschien toch maar eens met vista gaan experimenteren…

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This