Select Page

Ja ja (Javascripts) ik weet het

Meerdere malen kreeg ik dat al te horen: tjonge jonge wat tuig jij je blog toch op als een kerstboom. Is dat wel functioneel? En je blog wordt er trager van. Ik weet het, maar ik vind al die tooltjes zo mooi om te laten zien en uit te proberen.
Maar gisteravond heb ik toch maar weer eens schoon schip gemaakt en een vracht van die scripts weggedaan. Kreeg verdomme mijn blog niet meer gepubliceerd…(en nou niet lachen hè). Vooral de scripts van Technorati om de links van aanderen naar een bepaald bericht te laten en zien en van Feedburner om sitestatistieken te kunnen bekijken  zorgden ervoor dat het hier steeds trager werd. Ook Last.fm, Plazes en LinkedIn a Box heb ik respectievelijk verwijderd of verplaatst. En nu draait het hier weer als een zonnetje en staat mijn blog nu te rebuilden (hè gelukkig doet ie het nu). Het kan natuurlijk ook te maken hebben met performance problemen bij Dreamhost, maar daar ga ik maar even niet van uit.
Dus Fred en Huub, ik heb jullie wijze lessen maar weer eens opgevolgd: KISS voor scripts. En hopelijk gaan die tooltjesbouwers nog eens scripts maken die minder invloed hebben op de performance (of kan dat niet?)
En ondertussen is mijn rebuild van meer dan 2100 postings weer klaar

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

3 Comments

 1. Fred Zelders

  Van een enkel of een paar scripts (of widgets) merk je meestal niet zo veel in de performance. Maar als je er heel veel gebruikt gaat het aan tikken 🙁
  Goeie actie van je Hans!
  Je blog ‘serveert’ weer als een zonnetje.

  Antwoord
 2. Harry van der Velde

  Hallo Hans,
  Sinds ik vorig jaar faciliteerde bij ”Klaar om te wenden” weet ik ook van jouw bestaan en volg ik je blog. Ik heb zelf inmiddels ook een simpele blog via Blogger
  Ik heb jouw URL zelfs bij mijn kranten-tab staan. Dus elke dag kijk ik even hoe het met je gaat. 😉
  Zo blijf op de hoogte van de nieuwste blogtechniek en wat je daar dan echt aan hebt. Ondertussen zie ik ook hoe jouw aandacht meandert tussen techno-gadgets en de sociale effecten.
  Dat laatste is natuurlijk het interessantst. Zelf kan ik maar een stuk of 10 contacten echt actief bijhouden, met misschien tien keer zoveel ‘warme’ relaties er omheen (wat een rijkdom). Jij schijnt helemaal ingeweven in een ENORM netwerk. Is dat echt zo? Hoe hou je dat bij?
  OK, ik haal er te veel bij. De simpele aanleiding was KISS. Je zou mij een plezier doen door – vanuit jouw rijke ervaring – te verwoorden wat jou nu helpt ( en waarmee!) en wat ‘ruis’ of ‘ballast’ is.

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  @harry, fijn dat je hier nog steeds terug komt en tja wat zal ik zeggen. Wat is ruis, wat is ballast, wat is juist goed? Dat hangt helemaal af van wat je wilt bereiken, hoe je zelf in elkaar zit en wat je blogplatform aan kan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen vooropgezet plan heb/had voor wat ik allemaal gebruik. Ik laat me leiden door de meanders tussen techno-gadgets en sociale effecten. Wat mij boeit, interessert neem ik op en ik kijk dan wel wat er gebeurt. Vind men het niks, dan pas ik mijn mening graag aan. Ik probeer me ook voor te stellen wat lezers hier interessant zouden vinden. En die dingen laat ik ook zien.
  Rode draad is wel volgens mij dat er iets van social networking in moet zitten of het iets moet zijn waardoor ik weer efficienter kan werken (of leuker!).
  Kortom: ik doe ook maar wat 😉 Pendelend tussen KISS en kerstboom…
  Maar het moet wel leuk zijn.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This