Netvibes streeft Bloglines voorbij als feedreader. En bij jou?

Ik zie net dat meer mensen via Netvibes (79) mijn webfeed binnenhalen dan Bloglines (72). Op 18 oktober was het aantal mensen die Netvibes gebruikten nog 62.
Zien jullie Netvibes ook zo sterk op komen als feedreader of is er bij jou een andere feedreader populair? En hoe zou dat komen dat Netvibes zo sterk op komt?

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

4 Comments

 1. Jesse

  Firefox Live Bookmarks 42
  Bloglines 34
  Netvibes 28
  NetNewsWire 13
  GreatNews 12
  FeedReader 11
  Rojo 10
  Wel is het verschil tussen netvibes en live.com bijvoorbeeld wel groot. Live.com heeft maar 5 lezers op onze feed. Terwijl beide tools eigenlijk dezelfde functionaliteiten hebben. Netvibes is van nature geen feedreader, bloglines bijvoorbeeld wel.

  Antwoord
 2. Pierre

  Bij mij blijft Bloglines met afstand groter dan Netvibes:
  Bloglines: 165
  Netvibes: 19

  Antwoord
 3. martijn aslander

  Ik gebruik zelf netvibes om rss feeds te lezen, omdat ik daarnaast andere contentvormen, zoals aantekeningen, urls met tags en todo lijstjes kan organiseren in een door mij gedefinieeerde content-context..
  In netvibes kun je tabs aanmaken, zo heb ik voor nieuws uit rss feeds uit noord-nederland een aparte tab, met daarnaast een lijstje urls uit het noorden, de inlogcodes voor noord-nederlandse databases en een tekstveld waar ik zaken die relevant zijn voor die contentomgeving manage…
  ik heb nog even gespeeld met google, die een soortgelijke omgeving probeert te bieden als netvibes, maar deze werkt lang zo intuitief niet…
  (ik overzie via netvibes zo’n 500 sites!)

  Antwoord
 4. Mark Nijssen

  Wat ik persoonlijk erg belangrijk vind is de synchronizatie tussen online rss-readers en die op mijn laptop. Zodat ik mijn rss kan uitlezen in de voor mij prettige rss reader, en op het moment dat ik mijn laptop niet bij me heb een online up-to-date variant heb van mijn rss feeds.
  bloglines is voor mij wat dat betreft afgevallen, omdat ik gebruik maak van netnewswire, de lichte variant. Die ondersteund newsgator, vandaar dus ook mijn keuze voor die online rss reader.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This