Select Page

Backuppen: hoe doe ik dat?

Door de posting van Pierre over de crash bij Gerard werd ik weer met de neus op de feiten gedrukt. Maak regelmatig backups. Daarom even mijn brackup-traject op een rijtje. Misschien heb je er wat aan.

– elke zaterdag wordt er een automatische backup gemaakt van mijn hele harde schijf naar een externe hard disk. Ik gebruik daarvoor het programmaatje DriveImage XML. Gratis. Voordeel van dit programma is dat je na de backup kunt browsen in die data. Dus gewoon een filetje terug zetten kan daardoor ook.
– ik heb een boot cd gemaakt met BartPE. Daarmme heb ik dus een cd gemaakt waarmee ik op kan starten als alles gecrashed is. Bart PE werkt samen met DriveImage XML, dus ik zou dan mijn backup moeten kunnen benaderen om die terug te zetten.
– bootable diskette. Je weet maar nooit.
– ik maak regelmatig een export van mijn blogentries naar een txt file met de export functie in MovableType
– van de database van mijn weblog maak ik regelmatig een dump zoals beschreven in de MovableType manual
– ik gebruik zoveel mogelijk Windows LiveWriter als blogtool omdat je dan ook de postings lokaal hebt staan.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Maanjager

  Beste Hans, mooi dat je technisch zo goed bent, maar een didacticus erbij zou je tekst bgrijpelijk maken voor gewone mensen…
  Marijke

  Antwoord
  • Hans Mestrum

   Hallo Marijke, dat moet ik me als leraar natuurlijk aantrekken….. Overigens ben ik a-technisch. Met wat goed lezen kom je al een heel eind. Dat heb ik tenminste zo gedaan.

   Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This