Select Page

Microfeed: je ziet hem wel, je ziet hem niet

Wat houdt dat in?
Ik heb vandaag een een microfeed toegevoegd. Je ziet als je op de permalink klikt van het bericht. Bij de reacties staat dan een webfeedicoontje. Of niet natuurlijk. Want de microfeed zie je pas als er iets te zien valt.

Hoezo zie je hem soms niet?
De microfeed wordt opgebouwd uit de reacties op een bericht. Dus geen reacties, dan is er geen microfeed. En dan zie je dus geen webfeedicoontje.
Als er reacties zijn (en dat hoeft er maar eentje te zijn) dan komt het icoontje te voorschijn en kun je je dus abonneren op die webfeed.

Wat staat er in die microfeed?
In die webfeed zitten dus de reacties van het betreffende bericht. Nee, niet de reacties van alle berichten. Daarvoor heb ik mijn Comment webfeed. Nee de microfeed is alleen voor de reacties per bericht.

En hoe maak je zoiets?
Ik ga even uit van MovableType. En Kevin Donahue legt uit hoe je het doet. Hij basseert zich op een posting van Eric Lunt van FeedBurner.
De volgende stappen heb ik doorlopen: Een microfeed maken, er voor zorgen dat je microfeed aangemaakt wordt door je MT blog (dus per bericht), je RSS feed aanpassen met de wfw code (Well-Formed Web instruction), de link naar die microfeed opnemen in het stukje waar de reacties staan.
Dus als je reacties wilt bijhouden op een bepaald bericht omdat je daar op gereageerd hebt of omdat je het een interessante discussie vindt, kun je de link onder het feedicoon gebruiken. Klik op de permalink of reactie-link. Maar let op: als er (nog) geen reactie is, dan zie je dus het icoontje nog niet.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Hans on Experience

    Microfeed: : reacties in mijn feed

    Waar heb je het nu over?Als het goed is, zul je nu vanaf nu in je feed onder het bericht ook zien hoeveel mensen er gereageerd hebben en door daar op te klikken kun je dan naar die reacties toe. Dat is mogelijk door een feed in een feed. Ofwel…

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This