Select Page

Kinderen leren je te wenden: wendingsinzicht 2 ga er niet automatisch vanuit dat je weet wat er in de belevingswereld van een kind omgaat. Kinderen hebben zoveel meer in de gaten dan wij denken.

Anneke Langenhuijzen stuurde me een prachtig tekst met haar ervaringen met betrekking tot wenden met daarin maar liefst 5 inzichten. Ik zal ze hier 1 voor 1 de revue laten passeren de komende dagen.

De les begon met een kennismakingsspelletje, waarna een gewrichtendans op sierlijke muziek volgde. Daarna was het tijd voor de echte actie. Tijd om te aarden, om die voeten eens flink op de grond te stampen. Dat deden we op de Zuid-Afrikaanse muziek van Mafikozolo. En toen we toch in die Zuid-Afrikaanse sferen zaten, dacht ik zo slim te zijn een sprongetje te maken naar de Afrikaanse flora en fauna, waarop tal van asana’s (houdingen) gebaseerd zijn. Ik vroeg de kinderen waar ze aan dachten als ze het woord Afrika hoorden. Ik was er al vanuit gegaan dat ze enthousiast ‘leeuw, giraffe, olifant’ zouden roepen, maar niets was minder waar. “Ik denk aan arme kinderen die niets te eten hebben. Aan moeders die hun kinderen dragen”, zei de een. “Ik denk aan bruine mensen die verdrietig in de camera kijken’, zei een ander.
Wendingsinzicht nummer 2: ga er niet automatisch vanuit dat je weet wat er in de belevingswereld van een kind omgaat. Kinderen hebben zoveel meer in de gaten dan wij denken.

Wendingsinzicht nummer 1: bepaal niet voor kinderen waar ze zich het fijnste voelen. 

Technorati tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Hans on Experience

  Kinderen leren je te wenden: wendingsinzicht nummer 3: leg iemand niet jouw beelden en gedachten op, maar haak in op zijn belevingswereld en ga daarmee aan de slag.

  Anneke Langenhuijzen stuurde me een prachtig tekst met haar ervaringen met betrekking tot wenden met daarin maar liefst 5 inzichten. Ik zal ze hier 1 voor 1 de revue laten passeren de komende dagen. Toch hebben we na een gesprekje hierover een spronget…

  Antwoord
 2. Hans on Experience

  Kinderen leren je te wenden: Wendingsinzicht nummer 4: wat is de betekenis van diploma’s, kennis in je hoofd stampen en dure opleidingen? En welke plaats verdient ervaringsgericht leren?

  Anneke Langenhuijzen stuurde me een prachtig tekst met haar ervaringen met betrekking tot wenden met daarin maar liefst 5 inzichten. Ik zal ze hier 1 voor 1 de revue laten passeren de komende dagen.  Ik vertelde de kinderen dat het uurtje om was e…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This