Select Page

CAPTCHA test voor reacties

TypePad heeft een nieuwe feature toegevoegd om spamreacties en reacties gegenereerd door automatische scripts en dergelijke af te vangen. Daarvoor gebruiken ze een CAPTCHA test. Dit betekent dat je  een plaatje krijgt met code die je moet invoeren. Wellicht heb je dat al een paar keer gezien. Dat was in de testfase. Vanaf vandaag heb ik het ook ‘aangezet’. Dat kan door bij je weblogs onder de instellingen tab het vinkje even aan te zetten en daarna je blog opnieuw te publiceren.

Technorati tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

5 Comments

 1. Hans Mestrum

  Jawel hoor. Krijg keurig de cijfers en letters. Alleen werkt het niet goed samen met cocomment merk ik.

  Antwoord
 2. Jaap

  Het werkt prima samen met cocomment, behalve het feit dat de cocomment-reactie al wordt verstuurd terwijl de captcha-check nog niet is uitgevoerd. Lijkt me geen groot probleem. Problematischer vind ik het dat de check op een aparte pagina wordt uitgevoerd. Mijn vorige comment plaatste ik door op ‘post’ te klikken, om vervolgens naar een ander tabblad te gaan om daar verder te surfen. Pas bij toeval zag ik een kwartier later dat ik op jouw website op zo’n captcha-pagina was beland. Beter zou het zijn om dat ding direct onder het reactieveld te plaatsen, indien mogelijk. Mijn ervaring is echter dat mensen zo’n ding vervelend vinden. Ik heb een variant voor WordPress gebruikt en mensen ervaren het als een hindernis. In plaats daarvan gebruik ik de wordpress-plugin Spam Karma, die werkt perfect. Ik weet niet of een dergelijke oplossing voor Typepad beschikbaar is, maar ja.

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  He da’s vreemd. Bij mij gooit hij cocomment eruit met een rode kruis in de checkbox. Moet dan dus met de hand dat invoeren.
  Jij krijgt een aparte pagina voor die captcha check? Bij mij staat hij gewoon onder de preview, dus voor het posten…..

  Antwoord
 4. Hans on Experience

  Nieuwe Trackback moderatie in TypePad

  TypePad heeft een nieuwe optie erbij. Het is nu mogelijk om los van de reacties Trackback apart op moderatie te zetten. Dit betekent dus dat nadat iemand een trackback naar mij heeft gemaakt ik die eerst goed moet keuren. Aangezien ik de laatste tijd n…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This