Klaar om te wenden?

Klaar om te wenden

Update 2 april 2006: naar aanleiding van het evenement heb ik diverse postings gemaakt en foto’s. Ze staan op een rijtje met het label (tag) Klaar om te wenden. Door in de vorige zin op dat label te klikken ga je naar het overzicht met alle postings over Klaar om te wenden op deze weblog. Boven het overzicht staan de foto’s. De foto’s zijn ook gelabelled.

De samenkomst Klaar om te wenden? beschreef ik  al eerder. Ik ben gevraagd om er verslag van te doen via mijn weblog en wellicht een podcast. Daarnaast heb ik een aantal vooraanstaande bloggers aanbevolen om er aanwezig te zijn. Deze zullen deze week benaderd gaan worden door de organisatie. Afgelopen vrijdag had ik een zeer inspirerend gesprek met Martien van Steenbergen, die betrokken is bij dit evenement (ja waar niet bij ). Ik kom op dat gesprek nog terug. De officielel tekst van de uitnodiging wil ik jullie niet onthouden. Vandaar hieronder te lezen. Daarnaast heb ik  hier de aankondiging (pdf) en de achtergrond informatie toegevoegd.
Tot slot vemeld ik hier ook de link van het meetingpoint Klaar om te wenden? die bij deze samenkomst hoort. Neem er eens een kijkje of neem deel aan de discussies.

"Klaar om te wenden?"

Herman Wijffels met Ervin Laszlo, Don Beck & Peter Merry:

de Koers van Nederland

vrijdag 31 maart 19.30 uur

spectaculaire samenkomst
in deFabrique, Maarssen
www.klaaromtewenden.nu

Geachte heer Mestrum,

Wij zijn zo vrij u te informeren over het evenement ‘Klaar om te Wenden’.

Op vrijdag 31 maart vanaf 19.30 uur vindt in deFabrique in Maarssen een interactieve bijeenkomst plaats over de koers van Nederland. Herman Wijffels, die op 29 maart afscheid neemt als voorzitter van de SER, zal daar schetsen wat er in Nederland aan de hand is.

De drie andere sprekers: Ervin Laszlo, Don Beck en Peter Merry geven een integrale visie op wat Nederland op dit moment nodig heeft en dragen wegen tot verandering aan. Zij zien een belangrijke rol voor Nederland als gidsland in de wending in denken en doen die nodig is om tot duurzame ontwikkeling en een stabielere samenleving (en wereld) te komen.

Wij verwachten dat ‘Klaar om te wenden?’ gezien uw werkveld en/of maatschappelijke positie voor u van belang is. Wij nodigen u daarom uit om op 31 maart mee te denken over en mee te werken aan de toekomst van Nederland. Meer informatie kunt u vinden op onze website www.klaaromtewenden.nu. Op de website kunt u zich ook aanmelden.

‘Klaar om te Wenden?’ is het eerste grootschalige initiatief van het Center for Human Emergence Nederland (CHE). We stellen het op prijs als u deze informatie wilt doorgeven aan relaties waarvan u denkt dat ze dit willen weten.

Bedankt voor uw aandacht,
met vriendelijke groet,

Center for Human Emergence Nederland
namens het Klaar om te wenden-team

Update 5 april: voor de andere postings over Klaar om te wenden bekijk dit overzichtje:

1. Laszlo: video, audio, samenvatting
2.
Wijffels: video,
audio, samenvatting
4.
Merry: audio
, samenvatting,
video: komt eind van
de week

Technorati tags: , , , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

12 Comments

 1. Hans on Experience

  Waarden, leiderschap en verandering in een dynamisch model

  Naar aanleiding van de samenkomst Klaar om te wenden? en het gesprek met Martien van Steenbergen ben ik begonnen me eens te verdiepen in het fenomeen Spiral dynamics. Ik heb dus gelijk maar even het boek Spiral Dynamics van Don Beck aangeschaft. Hij is…

  Antwoord
 2. S'ace

  statement GGvoter / Hollland:
  The time Goes Bye …
  The Winner Takes It All
  has worked … 4 a While …
  for quite some of US …
  The Paradigm is Changing …
  NoBody can take the Lead … As We? You! Know …
  so GGvoter invites You? US! to Take IN our Lesson as WE Learned to Learn it …
  for an Even Better Paradigm of Talking OUR Walk 2Gether …
  a proposal COULD BE dialogued at the site i, S’ace, offer …
  WHY YYYY NOT?
  as a contribution to anotherones proposal, mayBE?
  THNK 4 Bothering You a few Seconds?
  S’ ace

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  Ha Cees, welcome on my blog. Your words are like music or poetry. With a lot of meaning. For me it is difficult to tune in on what your are saying. Please could you be more specific about what you mean.

  Antwoord
 4. S'ace

  hi hans …
  het transformatie verhaal dat ik doorgaans hou
  stel ik mij voor met jou te delen, hans …
  maar niet in 1 x … in 3 x en een evaluatie … okay …
  de 1e stap van anders denken … kunt je “vergeten” na de derde stap (waar het een onderdeel van is)
  bereid?
  (je bevraagt mij op de tweede stap, als je connected bent ?)
  stap 1 van denken is …
  stel je voor wat je nu doet als je STEMT op een door jou persoonlijk voorgestelde VERTEGENWOORDIGER
  in … de POLITIEKE (A-verbindende) ARENA …
  DAT BEELD HEB JE (zo) TE PAKKEN …
  Vervolgens …
  Houd ik je een ander beeld voor …
  BEN JIJ OPEN ? JA? …
  Het ParaDigMa dat ik je voorhoud …
  stelt jou nu voor dat KIEZEN van een VERTEGENWOORDIGER (VER-MEE-WOORDIGER?)
  vanaf NU … anders gaat als daarvoor (dat was een decennia-lange oefening) …
  Stel je VOOR:
  IEDERE Kiezer krijgt vanaf NU 20 punten te verdelen onder minimaal 3 mensen
  (max. 50% naar 1 persoon) …
  Heb jij een vooorstelling van het Beeld en de Mogelijkheid die jouw nu wordt VoorGeWend?
  Kun je het woorden geven … Wat dat Met je Doet?
  Stel daar na voor dat ik na Stap II ga?
  how do … hoe spreek/herken ik je, vanavond?
  (Groen Vessie?)
  S****

  Antwoord
 5. S'ace

  (sorry , it had to be ENGLISH … first we do the DoubleDutch Pilot Dialogue?)
  THNX

  Antwoord
 6. Hans on Experience

  Klaar om te wenden: Herman Wijffels

  Net terug uit Maarssen. Gauw even de mp3 opname van Herman Wijffels online zetten. Kwaliteit is niet al te best, aangezien ik mijn voicerecorder in mijn hand heb gehouden. Volgende keer toch dichterbij leggen. Maar voor geinteresseerden toch interessan…

  Antwoord
 7. Hans on Experience

  Klaar om te wenden: Ervin Laszlo (audio)

  Podcast on Experience: Klaar om te wenden: Ervin Laszlo (36 mb, 26 min) Technorati tags: Klaar om te wenden, laszlo

  Antwoord
 8. Hans on Experience

  Klaar om te wenden: Peter Merry (audio)

  Hierbij de audio-opname (uit de hand met een voicerecorder 😉 ) van de presentatie van Peter Merry. Jammer van de kwaliteit, maar ik vind het interessant genoeg om online te zetten. Er komen vast en zeker later nog andere bronnen ter beschikking op he…

  Antwoord
 9. Hans on Experience

  Klaar om te wenden: Don Beck (audio)

  Hierbij de audio-opname (uit de hand met een voicerecorder 😉 ) van de presentatie van Don Beck. Jammer van de kwaliteit, maar ik vind het interessant genoeg om online te zetten. Er komen vast en zeker later nog andere bronnen ter beschikking op het i…

  Antwoord
 10. Fred Zelders

  @S’ace: neem mij niet kwalijk, maar je commentaar is (althans naar mijn mening) erg vaag. Zou je een poging willen doen om uit te leggen wat je nou precies bbedoelt?

  Antwoord
 11. Hans on Experience

  Klaar om te wenden: Don Beck

  Foto Henk Jan Winkeldermaat Don Beck doet een beroep op Nederland om onze verantwoordelijkheid te nemen. We moeten opnieuw bedenken hoe we Nederlander kunnen zijn. In een gepassioneerd betoog laat hij ons kennis maken met onze eigen geschiedenis. Met A…

  Antwoord
 12. Hans on Experience

  Klaar om te wenden: Evolutionair Leiderschap volgens Peter Merry. Een samenvatting.

  Foto Henk Jan Winkeldermaat Peter Merry van het Center for Human Emergence gaat in op welk leiderschapsmodel er nodig is om om te kunnen gaan met de verandering die plaats vindt. Niet het leiderschap van de ander, niet ver weg. Nee bij onszelf, bij ied…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This