Select Page

Welke onvolledige RSS feeds ga ik weg doen?

Omdat ik vind dat ik zelf wel wil bepalen wat ik lees en niet door anderen opgelegd wil krijgen om naar een weblog te gaan en omdat ik de RSS feeds ook offline wil kunnen lezen, ga ik de onvolledige RSS feeds weggooien uit mijn reader.
Gelukkig zie ik ook een aantal weblogs die zelfs hun comments e.d. opnemen in hun posting (nee ik bedoel niet als aparte RSS feed, maar in de posting!)
Jammer dat ik dat nog niet kan….

Niet dat iemand daar iets aan gelegen is, maar hieronder even een rijtje van deze feeds zodat ik in de gaten kan houden of ik ze straks weer toe kan gaan voegen 😉
Ik heb nu ruim 250 feeds bekeken en ga zonder tegenbericht van de eigenaars er ongeveer 14 opruimen.

For my english readers: I will unsubscribe from incomplete RSS feeds from now on. Below you can find a list of 14 RSS feeds out of 250 which do not give me the full posting.

MarketingFacts.nl: http://www.mediafact.nl/index.xml
CreativeFacts: http://www.vue-royale.nl/blog/weblog.php
Dutchcowboys: http://www.dutchcowboys.nl/news/index.xml
Emerce Minutes: http://minutes.emerce.nl/atom.xml
Eventbranche: http://feeds.feedburner.com/Eventbranche
Sifry Alerts: http://www.sifry.com/alerts/index.rdf
Upstream: http://feeds.feedburner.com/Upstream
Veranderblog: http://weblog.leidenuniv.nl/iclon/veranderblog/postcom.xml
Minitrue: http://www.minitrue.nl/rss.php?blogId=1&profile=rss20
Venturo: http://www.web-log.nl/rss/venturo.xml
Molblog: http://www.molblog.nl/news/index.xml
Google Blogoscoped: http://blog.outer-court.com/rss.xml
Jeremy Zawodny: http://jeremy.zawodny.com/linkblog/index.xml
ICT en onderwijs: http://ict-en-onderwijs.blogspot.com/atom.xml
Webdrain: http://feeds.feedburner.com/webdrain

Update:
ICT en onderwijs BLOG: http://www.gorissen.info/Pierre/xml-rss2.php?full=yes Update: 8 jan 2006: ICT en onderwijs BLOG feed nu ook met volledige berichten

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

7 Comments

 1. Margreet

  Hoi Hans,
  Had me nog nooit gerealiseerd dat mijn feeds niet ‘full’ waren. Heb het dus maar aangepast in de settings. Dank voor de tip!

  Antwoord
 2. Willem

  Dag Hans,
  Ben het met je eens en ondersteun je aktie. Heb er zelfs een nieuwe button voor ontworpen die wat mij betreft vanaf nu op ieder weblog geplaatst wordt om aan te geven dat er een volledige feed wordt geboden.
  Voer je ook een “omgekeerd” beleid?

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  dag margreet: ik haal je van de lijst. Ik hoop dat je het niet doet vanwege mij, maar dat je achter het principe staat.
  dag willem: leuk initiatief en uiteraard voer ik ook een omgekeerd beleid en voeg ik alleen nog maar feeds toe die full zijn. Welkom!

  Antwoord
 4. Arnoud

  Jammer dat je me eruit knikkert, maar ik begrijp je standpunt.

  Antwoord
 5. Hans Mestrum

  @arnoud: je idee op MF van verschillende feeds (1 voor full en 1 met onvolledige posting) vind ik vanuit aanbieders oogpunt zo slecht nog niet. Het feit dat ik geen halve feeds meer ga lezen wil niet zeggen dat ik ze niet aan wil bieden. Er zijn heb ik op MF gelezen wel degelijk mensen die geen full feeds willen.
  Ik ga dat in ieder geval vanuit aanbieders oogpunt zo meteen eens bekijken. Daarbij wil ik ook eens kijken naar RSS feeds per categorie.

  Antwoord
 6. Elmine Wijnia

  Ben een beetje laat met m’n reactie misschien, maar beter laat dan nooit 😉 Ik heb zelf ook een hekel aan halve feeds. Op dit moment ben ik bijna altijd wel on line en is het niet zo’n probleem wanneer er een onvolledige feed iets interessants bevat. Ik heb echter een periode gehad dat ik veel in de trein zat en die tijd wilde benutten om bij te lezen. Halve verhalen blijken dan niet zo interessant te zijn en eenmaal weer on line heb ik niet onthouden waar eventueel nog iets interessants was om te lezen.
  Zelf bied ik vanaf het allereerste begin twee feeds aan: excerpt en full. De laatste keer dat ik bekeken heb hoeveel mensen zich op mijn feeds hebben geabonneerd was de verhouding duidelijk: de mensen die kiezen voor de excerpt-feed is ongeveer 1/10e van het totaal aantal dat zich op de full-feed abonneert. Blijkbaar hebben mensen die mijn content willen lezen een voorkeur voor full-feeds. Maar het kan best zo zijn dat die voorkeur anders ligt voor nieuwsfeeds zoals marketingfacts.
  Ik merk zelf dat ik bij full-feeds sneller doorklik, om reacties te bekijken, dan dat ik bij koppen of excerpt-feeds doorklik om de hele posting te lezen.
  Of het opnemen van reacties in de feed toegevoegde waarde heeft ben ik nog niet helemaal uit. Bij die paar feeds in mijn lijst die dat hebben (en dat zijn er echt heel weinig) voegen de reacties op een posting vaak niet veel waarde toe. Ik zou dan liever een specifieke posting voor mezelf willen bookmarken waar dan ook de reacties in mijn reader binnenkomen.

  Antwoord
 7. Hans Mestrum

  Dag elmine, met een reactie ben je nooit te laat, toch? Fijn dat je reageert en je de moeite neemt je standpunt te onderbouwen. Mijn leesgedrag ligt in de lijn met wat jij doet. Ik heb sinds gisteren ook een excerpt feed toegevoegd omdat er toch mensen zijn die daar wellicht behoefte aan hebben.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This