Inspirerende dag vandaag

Ja vandaag was weer zo’n dag die in een flow-mode voorbij gaat. Of liever een memorable experience. Allereest vanochtend die screencast waar  ik veel voldoening uit het maken heb gehaald. Wat is het toch mooi dat je met huis-tuin-en-keuken-spul een dergelijk resultaat kunt krijgen. Ik reken mezelf niet onder de beginnende gebruiker, maar toch, ik ben ook geen geek.
En dan is het mooi als je zulke fijne reacties krijgt en feedback. Ik weet zelfs al van 1 persoon die ik op dit screencast-spoor heb gezet dat hij het commercieel zou kunnen gaan gebruiken. Ja dat idee heb ik zelf ook al een paar keer gehad. Waarom geen screencasts gaan maken in opdracht? Met betaling? Of in ruil voor een wederdienst? Ik geloof daar wel in. Eerst nog maar eens meer reacties horen en daarvan leren.
Daarnaast kreeg ik ineens een mailtje van Yvonne Nieuwenhuis van Giotto Cultuurproductie. Ik kom op haar werk nog terug in een aparte posting. Zij is bezig iets heel bijzonders op te zetten in Umbrië op het gebied van wat ik maar even noem leerexperience. Ik schreef er al eerder over (en ook toen was er sprake van zinvol toeval) en het gaat nu van start. Heel bijzonder om nu juist haar mailtje te krijgen en haar ‘s middags bij toeval ook nog te ontmoeten toen ik vanmiddag bij Albert Boswijk was om te praten over de combinatie webloggen en european center for experience economy.
Dat was weer zo’n gesprek waar je naderhand dankbaar voor bent dat je hebt mogen voeren. Dat kwam zeker ook door de bijdrage van Leopold van Oosten van PITgroup. Hij is volop bezig met website ontwikkeling e.d. Afijn bekijk die site maar eens.
Hij bleek mijn weblog met veel belangstelling te lezen en was er van onder te indruk. Het bleek dat we elkaar veel te vertellen hadden over RSS, veranderende websites, communities, weblogs etc.
Het resultaat van dit gesprek is dat Albert overweegt om gastauteur op mijn weblog te worden om zo kennis te maken met de weblogwereld en alles wat daar mee samen hangt. Ik ga hem in ieder geval aanmaken als gastauteur. Ik wens hem bij voorbaat al veel succes. Hopelijk zien we hem hier terug.
En Albert: de ideeën die we samen besproken hebben met betrekking tot je executive course en experience toplecture spreken me erg aan. Ik ben zeker bereid daaraan mee te werken.
Leopold: wij gaan elkaar vaker tegen komen denk ik. Ik heb het gevoel dat we samen iets voor elkaar kunnen betekenen. Eerst maar eens uitbroeden wat dat is.
Morgen het bijzondere project van Yvonne eens gaan bekijken en mijn ideeën voor screencasts maar eens op papier zetten. Er borrelt zoveel tegelijk. Ik wil morgen in ieder geval ook weer een screencast klaar of voorbereid hebben.
Geef nog maar een paar van die dagen zo. Trouwens ik mag niet klagen. Ik heb het gevoel dat ik de laatste weken veel flow-ervaringen heb. Mooi dat ik die zelf allemaal richting kan en mag geven. Experience en transformatie door communicatieve zelfsturing heet. Ik geloof dat ik daar wel eens wat over schrijf hier 😉 Ik maak het in ieder geval ook mee.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Leopold van Oosten

  Beste Hans,
  Erg leuke posting! En bedankt voor de vermelding van naam en link! Ik heb hetzelfde gevoel over ons gesprek van gisteren. Fantastisch, en wat gaat er daarna weer veel door je heen he! Allemaal ideeen, visies! Er is zoveel mogelijk, en helaas kunnen we maar 5 dagen werken per week om het allemaal uit te voeren (willen we niet teveel RSI-verschijnselen krijgen) 😉 Het zijn van die dagen dat ik ‘s avonds van de adrenaline moeilijk kan slapen.
  In ieder geval hou ik je op de hoogte over mijn ontwikkelingen met screencasting (en het bouwen van de websites voor screencast.nl en screencasting.nl). Wij gaan daar hier de komende week vollop mee aan de slag.
  Ik heb dat Movable Type eens bekeken; mooi pakket hoor! En niet duur: 69 dollar voor beste pakket! Er is zelfs een gratis versie (met bijna alle functies) waar ik wat mee getest heb. Wel grappig om te zien dat ze de bijgaande handleiding expres erg moeilijk hebben gehouden om toch maar die verkoop van het pakket met tech-support te stimuleren.
  Het pakket wat ik zelf had gezien is van: http://www.bloghoster.net
  gebruikersdemo via: http://www.bloghoster.net/demo/login.php
  admindemo via: http://www.bloghoster.net/demo/admin/admin_login.php
  Ook prachtig pakket, lekker simpel eigenlijk wel; maar ik zal het eens goed vergelijken met Movable Type.
  Ik ga weer even hard aan de slag met al mijn werkzaamheden en ideeen.
  We spreken weer!
  Vriendelijke groet,
  Leopold

  Antwoord
 2. Albert Boswijk

  Inspiratie komt altijd van twee kanten, mooi dat je, jullie, dat zo gevoeld hebt. Dat is wat wij nu bedoelen met een echte experience. Een ontmoeting die uitstijgt boven het gebruikelijke, waar de som meer is dan de delen. Ik voelde dat ook maar had af en toe echt moeite bij te houden waar jullie het over hadden, heb dan ook maar aantekeningen gemaakt in mijn exp boek.Wat jij beschrijft Hans is inderdaad flow,
  1.verhoogde concentratie en focus2. veranderend tijdsbesef( we waren niet bezig met de tijd)3. emotioneel geraakt.4 uniek. 5 contact met het echte. Deze criteria hebben we ontleend aan het werk van Dewey(1938) en Csiksentmialyi(1990) zie p110 van ons boek. Grappig als ik dat zie, zie ik meteen de criteria die we genoemd hebben voor experience omgevingen op het web( ontleend aan Stan Davis en Chris Meyer Blurr(1998).(link San Davis is interessant)Deze criteria zijn volgens van toepassing op weblogging, ik noem ze even kort;
  1.anytime.2.realtime.3.online.4.interactief.5.anyplace(waardan ook)6. lerend.7.anticiperend.8.filtering( niet alles is relevant).9 maatwerk.10.uitbreidbaar. Leuk he.Experience is persoonlijk en heeft te maken met naar binnen gaan. Heel inspirerend om te zien dat Yvonne dat Gestalte geeft in Umbrie een filosofie die wij volledig omschrijven en vandaar dat we in april 2006 daar onze course gaan doen.Diegeen die heel belangrijk voor mij geweest is in dit leertraject en in mijn persoonlijke ontwikkeling is Bob Quinn. Hij schreef Beyond Rational management, Deep Change, Change the World, Building the Bridge as you Walk on it. Bob komt 29 en 30 november naar Nederland. Mis dat niet. Via ons Centre kunnen geinteresserden zich inschrijven met interessante korting.Ik zal nog even zijn link opzoeken. To be continued Albert

  Antwoord
 3. Hans on Experience

  @albert en leopold: dank jullie voor jullie fijne reacties.
  @albert: ja ik heb al naar dat verhaal van Quinn gekeken, maar ik vind het nogal duur.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This