Hans on Experience screencast: Trends (test 3)

Trends

Door op dit plaatje te klikken ga je naar mijn 3e proef met screencasts. Als het goed is start het vanzelf (na even inladen). Het is een Windows Media Video, dus dat heb je wel nodig.
Ik heb met powerpoint in combinatie met Camtasia Studio gewerkt. De geluid- en videokwakiteit heb ik op medium staan zodat de file minder groot wordt. In dit geval 10 mb voor 16 minuten video.
In deze screencast gebruik ik een aantal sheets die ik al eens eerder in een presentatie heb gebruikt. Ik heb (nog) geen mooie overgangen in Powerpoint gebruikt. Dit zou natuurlijk het geheel nog mooier maken. Maar het ging me nu even om de techniek van powerpoint en screencasts. Nou en dat is een fluitje van een cent. Er komt gewoon een record knop en microfoonknop in Powerpoint en een klik is voldoende om te starten. Simpeler kan het niet!
Ik heb nog niks geknipt of veranderd. Nee dit is gewoon een opname recht toe recht aan. Eigenlijk duurt het opslaan vanuit het storyboard nog het langst. Dit renderen van de video duurt al gauw enkele minuten. Volgens mij net zolang als de productie zelf duurt.
Ik hoor graag jullie mening over de kwaliteit van het geluid en beeld, de performance qua snelheid en mijn presentatie op zich (bijv. stemgebruik). Misschien een muziekje op de achtergrond of zo? Ondertussen experimenteer ik lekker verder.

Technorati tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This