Select Page

Eric Schmidt van Google: we willen alles vinden maar niet van mij

google baasTjee. Wat een sof! "We willen alle informatie van de wereld in kaart brengen. Van iedereen en
voor iedereen.” Dat zei Eic Schmidt CEO van Google ooit. Maar als het maar niet over hemzelf gaat. Dat staat te lezen in een artikel van NRC vanavond.

"Google-baas ontdekt nadeel van zoekmachine

NIEUWS – De zoekmachine Google wil alle informatie van de wereld in kaart brengen. Tot het om gegevens over de eigen topman gaat."

Je moet wel abonnee zijn van NRC om dit artikel te kunnen lezen. Maar goed. Ik heb het dus even in een documentje gezet. Dus hierbij: Download Google baas ontdekt nadeel van zoekmachine (pdf).

google baas2Niet dat ik tegen Google ben of tegen Eric Schmidt. Integendeel. Maar ik vind dat wel dat je boter op je hoofd hebt als je alles wilt vastleggen van iedereen en je dat vervolgens eigenlijk niet bedoelt. Het artikel in NRC is overigens geschreven naar aanleiding van een artikel op News.com. Daarin baseren ze zich op gegevens die je gewoon op internet kunt vinden. Lees het artikel maar eens en klik maar eens op de links. Ppfff. Werkelijk alles staat er te lezen.
Ik kan me voorstellen dat meneer Schmidt er zich ongemakkelijk bij voelt, maar het is internet en ze indexen dit immers zelf. Die informatie heeft de schrijver van het artikel in 30 minuten via Google gevonden…….Nu wil Google een jaar lang niet meer met News.com praten.
Wat vind jij hier van?

Technorati tags: ,

Meer informatie:

Chrisopher Carfi at the Social Customer Manifesto
Alan Wexelblat at Corante
Matt Marshall at SiliconBeat
John Battelle at Searchblog
Dan Gillmor at Bayosphere

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Gerard

  Het artikel van de NRC komt een week ofzo nadat het al het hele internet is overgegaan. Maar goed, NRC is dan ook oude media.
  Nog even wat anders: ik kan het mis hebben maar volgens mij mag je dat artikel niet zomaar scannen en online zetten.

  Antwoord
 2. Hans on Experience

  Dank je voor je reactie. Over het scannen, ja misschien is dat wel zo. Ik weet het niet. Als ik het stuk kopieer (als abonnee) en in een knipselkrant stop en rondstuur….zal ook wel niet mogen. Ik heb er in ieder geval de bron bij staan en een link naar de plek waar het vandaan komt. Hoe zou ik het anders met anderen kunnen delen? Weet jij dat? Volgens mij kan dat dus niet. Ik zal de redacie van NRC eens een mailtje sturen. Dan hoor ik het wel.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This