Select Page

Butterfly: bij internet gaat het niet om browsen, maar om het bewerken van hypertekst

ButterflyButterFly is een Master onderzoeksproject van Lammert Postma. Hij is in zijn afstudeerjaar als Master in Interactive Multi Media (EMMA/IMM) aan Faculteit Kunst Media & Technologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
Het project heeft als doel (pdf) om gebruikers te helpen bij het delen, opslaan en lezen van online artikelen/papers. De gebruiker kan met ButterFly binnen een webpagina woorden arceren, zelf notities of hyperlinks aan woorden koppelen, paragrafen weglaten of woorden opzoeken in verschillende bronnen (WikiPedia,  A9 , Technorati) dit alles met één muisklik.
Op de weblog van ButterFly worden de ontwikkelingen bijgehouden. Er wordt een soort raad van advies ingesteld waarvan Marco Derksen (MarketingFacts, Upstream), ondergetekende en David Garcia deel gaan uit maken. Ik vind dit een interessante toepassing en ben benieuwd hoe het werkt. Het is een mooi voorbeeld van user in control.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This