Joi Ito heeft ook overpeinzingen

Joi Ito wordt algemeen gezien als een man van deze tijd. Iemand die er toe doet. Charismatisch, grote visie, groot netwerk en op veel conferenties een gewaardeerd spreker. En hij heeft uiteraard een weblog. Maar vandaag blijkt dat de grote Joi Ito ook overpeinzingen heeft. Hij vraagt zich vanalles af over zijn weblog. Wordt hij niet te saai, wie zit er nu op hem te wachten, wordt zijn ironische stijl niet verkeerd opgepakt etc. Hij vraagt om reacties van zijn lezers. Nou dat heeft hij geweten. Maar liefst 84 comments en tientallen trackbacks. De reacties zijn minstens zo interessant om te lezen dan de posting zelf. Er staan veel simpelen waarheden in en ook zeer uitvoerige. Kortgezegd komt het erop neer dat hij moet schrijven wat hij wil, niet wat zijn lezers willen, dat hij authentiek moet zijn, dat hij de enige is die over zichzelf kan schrijven, dat een transformatie van/in hemzelf ook automatisch betekenis en gevolgen heeft voor zijn blog (en zijn lezers) en dat dat mag, nee zelfs mooi is om te lezen, dat wat hij belangrijk vindt om op te schrijven ook belangrijk is, vooral voor hemzelf, want anders schrijf je het niet. Ja zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar het is natuurlijk altijd goed je zo nu en dan af te vragen wat wel en niet kan, mag of moet.

Tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This