Select Page

Netkwesties over bloggen

Netkwesties besteedt vandaag ook aandacht aan Blognomics. Netkwesties is een magazine over maatschappij en internet. Ik kreeg vandaag de nieuwsbrief iin mijn mailbox (nee nog geen RSS feed). En daarin stond het volgende te lezen:

“Blogosfeer, de nieuwsgroepen van weleer
Rijp en groen, fraai en zot – talloze kwalificaties waren in zwang voor nieuwsgroepen in den beginne van internet. Ze zijn nu evenzeer van toepassing op de miljoenen weblogs, samen de blogosfeer. Maar weblogs zijn er voor zelfexpressie, meer dan voor gelijkwaardige discussie in nieuwsgroepen. En de economie ziet er brood in.”

In het artikel op hun website behandelen ze uitegebreid:
– Ilse versus ‘speses’
– Eerste zelfdoding door weblog
– Negatieve aandacht
– Politiek gewin

Het artikel sluit af met een quote van Colby Start Quantum Brands die ik sterk vind.

“Het is goed om eerst de sociale revenuen van weblogs en de blogosfeer zo lang mogelijk te doen groeien zonder dat commercieel te willen exploiteren.”

Tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

2 Comments

  1. Hans

    @netkwesties: dank je! Waarom hebben jullie geen RSS feed op je website staan?

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This