Journaling vs blogging

Volgens Will Richardson van Weblogg-Ed zijn weblogs niet hetzelfde als journaals. Hij wordt er een beetje misselijk van wat hij tegen komt. In zijn artikel geeft hij zijn gevoelens prijs hoe hij denkt over het fenomeen journaals (hebben we daar ook een nederlands woord voor?). Hij vraagt om reacties en die krijgt hij. Het is goed die te lezen. Velen zijn het niet met hem eens, maar Will reageert er op en blijft bij zijn standpunt dat het verschillende zaken zijn. Als ik de voorbeeld zo bekijk lijkt het journaling waar Will het overheeft een soort MSN maar dan niet real-time. Vastleggen van vanalles en nog wat en daar dan gezellig met zijn allen op reageren. Ik denk dat Will moeite heeft met het feit dat er weinig diepgang in zit. Maar het vervult zeker een behoefte, gezien ook de vele reacties op die postings die ik hierboven aan geef.
Zijn weblogs hetzelfde als journaals?

Tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

 1. Fred Zelders

  Ik denk dat je Journal het beste kan vertalen met Dagboek of Logboek.
  En er is niemand die de schrijver van zoiets kan voorschrijven wat wel en wat niet opgeschreven mag worden.
  Dergelijke Log- of Dagboeken, waar je in schrijft waar je mee bezig bent, waar je je over opwindt, of wat je op dat moment op valt, bestaan al lang voordat de weblogs -zoals we ze nu kennen en waar Will Ridchardson op duidt- verschenen.
  Een willekeurig voorbeeld: Dave Winer doet zoiets immers al sinds 1997 (en misschien al wel langer).

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This