Select Page

Passen weblogs in informal learning?

Eigenlijk zijn weblogs een mooie manier van informal learning vind ik. Bob Mosher, director of Microsoft Learning zegt het als volgt:

“Informal learning, learning often outside structured learning programs usually taking place in the workplace, through networking, searching, collaboration and trying things out, accounts for 75% of the way people learn today.” (bron)

Wat hij hier beschrijft doe je eigenlijk ook met weblogs. Je gaat op zoek, je ontmoet nieuwe mensen, je probeert eens wat uit en je bouwt voort op hetgeen je op je weg tegen komt.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

 1. vijfdd

  Beste,
  met dank voor de appreciatie.
  Er zijn er nog maar een vijftal (klasblogs) bij mijn weten in Vlaanderen, maar we doen ons best om dit medium te verspreiden… Binnenkort een bijdrage op http://www.edublogs.be!
  De kinderen bloggen ook af en toe op de krantensite van het nieuwsblad: http://www.hetnieuwsblad.Be/sumo en binnenkort ook op de Gentse stadsblog http://www.gent.blogt.be
  mvg.
  E. Claeyssens
  leerkracht 5dd

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This