Select Page

Experience: design, co-creation, empathie

Op de weblog van Ehio Media staat een aardige posting over de Senseo van Philips. Of liever over een artikel in Business Week hierover. Eelco Kraefft van Ehio schrijft terecht dat er meer (andere) aandacht moet komen voor co-creatie, begrip, ervaring, design. Techniek is daarbij een vertaling van wat klanten willen. Hij schrijft verder dat we naar een Concept Tijdperk gaan. Interessante gedachte. Past mijns inziens perfect in de Experience Economy, waarin we van Experience naar Transformatie gaan. Het denken in concepten (belevenisconcepten) hoort daat zeker in thuis. Marketing wordt dan ook anders, nl. imagineering. Imagineers (pdf) zijn bezig met waarde(n)creatie, het toevoegen van waarde(n). Niet alleen theater of pure belevenis, maar (vooral) ook echte waarde toevoegen, zodat klanten of liever gasten, geraakt worden. Per definitie is er dan sprak van co-creatie. Het concurrente landschap (pdf) zal dan ook zeker veranderen! 

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

  1. Koen

    Interessant, ik ben zelf ook net een weblog begonnen dat raakt aan dit onderwerp (zie URL), voorlopig met vooral goede links.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This