The Customer Remix Culture

Whole_productAls je zo de ontwikkelingen bekijkt en je let even op open source (marketing, software), context, co-creation, word-of-mouth-of-mouth marketing, viral marketing en dergelijk kunnen we gerust gaan spreken over het fenomeen dat klanten invloed willen hebben: The Customer Remix Culture, een posting van Christopher Carfi. Hij geeft daarin diverse voorbeelden waarin ‘klanten’ van alles aanpassen, produceren, verbeteren etc. bovenop het product of dienst dus. Of liever ze vullen het product aan zodat er een ‘whole product‘ ontstaat. Daarbij stellen ze het ‘product’ vaak gratis beschikbaar.
Voorbeelden:
documentatie voor Technoratie Tags
– een betere demo voor SocialText
aangepast trainingsmateriaal
– betere support: klanten die elkaar helpen
Alles wordt opener en transparanter. Waarom? Omdat we (lees de klanten) dat willen en er veel waarde aan hechten. Dus onderstaande zal langzaam maar zeker verdwijnen volgens Christopher en ik ben het helemaal eens met hem:
“One image of the copyright consumer is as a passive consumer of copyrighted works as entertainment commodities. Call this the “couch potato” view. Under this view, the copyright consumer is really no different from the consumer of any other good. The consumer is primarily interested in getting access to a wide variety of copyrighted works at reasonable cost. The consumer then consumes these works in a largely passive manner. That is, the consumer reads the book, watches the movie, listens to the CD, and does little more. Consuming books or movies is thus little different from consuming potato chips, bottled water, athletic shoes, or any other consumer product.”

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This