Select Page

Prosumers en internet

Bricksmeetbytes
Al eerder schreef ik over de prosumers als doelgroep en hun kenmerken. Op BrickmeetsByte.com schrijft Eduard een stukje over hoe deze doelgroep met internet omgaat. Het zal duidelijk zijn dat deze doelgroep veel van internet gebruik maakt en dan vooral om te vergelijken en zich voor te bereiden op hun aankoop. Dan stapt men met vaak meer kennis dan de verkoper een winkel binnen om de aankoop ‘op te halen’ of te bestellen. Volgens brickmeetsbyte speelt kieskeurig.nl handig op deze trend in:
“Het biedt de consument de mogelijkheid om tienduizenden producten met elkaar te vergelijken en te recenseren. Er staan inmiddels ruim 250.000 reviews op en wordt bezocht door gemiddeld 80.000 consumenten per dag (bron: Telecommerce 15-0205)”
Andere subculturen die ik behandeld heb zijn de cultural creatives en de generatie mix. Ieder met hun hun eigen kenmerken (Mindmaps in pdf: cultural creatives en generatie mix). Ook de indeling van sociale milieus van Motivation heb ik beschreven.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This