Select Page

De dienaar als leider?

Ander_leiderschap
Echte leiders hebben ook spirituele intelligentie en niet alleen ballen!
Leiderschap is uit balans. Kijk naar alle mooie retoriek die gebezigd wordt. Sla de sociale jaarverslagen erop na en lees hoe mooi er gedacht en geschreven wordt over het menselijk kapitaal binnen organisaties. Toch zien we dat er slecht mee omgegaan wordt in de dagelijkse praktijk. In dit boek wordt gekeken naar een andere vorm van leiderschap, namelijk dienstbaar leiderschap, een vorm die niet uitgaat van het belang van de leider zelf maar van het belang van het individu, de medewerker, die geleid wordt. Dit andere leiderschap leidt niet tot softe organisaties maar tot organisaties die succesvol zijn en continuïteit in zich waarborgen.

Dienstbaar leiderschap en economie zijn ook wel degelijk verenigbaar. Geld (als hét symbool van onze economie) is niet slecht. Het probleem is alleen dat het gevaar van geld, materiële rijkdom, tot verslaving leidt en tot zelfzuchtigheid. Verslaving en zelfzuchtigheid staan elke vorm van geestelijke vooruitgang in de weg en daarmee ook de ontwikkeling van leiderschap en organisaties.

In ‘Ander leiderschap’ wordt de lezer aan het denken gezet over (het eigen) leiderschap. Met voorbeelden laat Daan Fousert zien op welke wijze ander leiderschap binnen organisaties kan worden bereikt.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This