Select Page

De dienaar als leider?

Ander_leiderschap
Echte leiders hebben ook spirituele intelligentie en niet alleen ballen!
Leiderschap is uit balans. Kijk naar alle mooie retoriek die gebezigd wordt. Sla de sociale jaarverslagen erop na en lees hoe mooi er gedacht en geschreven wordt over het menselijk kapitaal binnen organisaties. Toch zien we dat er slecht mee omgegaan wordt in de dagelijkse praktijk. In dit boek wordt gekeken naar een andere vorm van leiderschap, namelijk dienstbaar leiderschap, een vorm die niet uitgaat van het belang van de leider zelf maar van het belang van het individu, de medewerker, die geleid wordt. Dit andere leiderschap leidt niet tot softe organisaties maar tot organisaties die succesvol zijn en continuïteit in zich waarborgen.

Dienstbaar leiderschap en economie zijn ook wel degelijk verenigbaar. Geld (als hét symbool van onze economie) is niet slecht. Het probleem is alleen dat het gevaar van geld, materiële rijkdom, tot verslaving leidt en tot zelfzuchtigheid. Verslaving en zelfzuchtigheid staan elke vorm van geestelijke vooruitgang in de weg en daarmee ook de ontwikkeling van leiderschap en organisaties.

In ‘Ander leiderschap’ wordt de lezer aan het denken gezet over (het eigen) leiderschap. Met voorbeelden laat Daan Fousert zien op welke wijze ander leiderschap binnen organisaties kan worden bereikt.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This