Welk protocol kan ik het beste gebruiken voor RSS?

Even een klein polletje over RSS. Iemand vroeg me welk protocol je best kunt gebruiken voor RSS. Wil je je antwoord(en) effe aanklikken. Daarna kun je ook eventueel extra commentaar invullen en zie je de stand. Natuurlijk mag je ook commentaar onder deze posting zetten of nadere uitleg. En mocht je door je feedreader deze poll niet zien, kom dan effe naar deze posting als wilt of je kunt de poll online bij Vizu invullen (daar kun je overigens ook je commentaar kwijt als ingelogd bent tenminste).
Bedankt alvast!

Web Poll by Vizu

Technorati tags: , , , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

9 Comments

 1. Fred Zelders

  Wat in ieder geval belangrijk is is dat je er EEN kiest en niet alle soorten tegelijk. (Je ziet van die sites die de hele batterij/alle smaken aanbieden. Daar zie ik het nut niet van in. Alle tegenwoordige feed readers ondersteunen RSS 2.0, dus alle andere hoef je niet aan te bieden).
  Technisch gezien lijkt Atom 1.0 superieur te zijn boven RSS 2.0, maar als je kijkt naar de adoptie van beide dan wint RSS 2.0 het. Wellicht wordt RSS 3.0 de best of both worlds, maar die is nog niet ‘klaar’.
  Ik pleit dus op dit moment voor RSS 2.0.
  Want:
  1. RSS 1.0 is verouderd en ondersteunt geen enclosures (dus pod casts of video podcasts worden niet ondersteund)
  2. ATOM wordt door een groep ‘anti-dave-winer’s ontwikkeld als ‘beter alternatief’ voor RSS 2.0 (zo heb ik begrepen). Reden is dat RSS 2.0 nog veel zaken ongedefinieerd laat waardoor er wellicht incompatibiliteitsproblemen kunnen optreden (hetgeen in de praktijk overigens 100% mee valt).
  De ‘puur-technici’ vinden (hoewel ze toegeven dat RSS 2.0 gewoon werkt en doet wat ‘t moet doen) maar ‘een rommeltje’.
  3. RSS 3.0 bestaat nog niet (Introduction (“This spec is not yet finalized. Feedback appreciated.”). Lees http://www.aaronsw.com/2002/rss30
  4. RSS 2.0 is het meest verspreid onder de echte bloggers en de Nieuws Sites en portals die de webfeed uiteindelijk ook geadopteerd hebben.
  5. OPML is geen feed. Het is een format/standaard waar je lijstjes mee kan communiceren. Bijvoorbeeld een lijst met daar in alle feeds waar jij op geabonneerd bent.

  Antwoord
 2. Tibor

  Ik zie (na het uitbrengen van mijn stem) dat 100% van de stemmers voor RSS 2.0 heeft gekozen. Da’s wel terecht, denk ik, maar óók nog eens 28% voor OPML én 28% voor Atom; dat lijken me geen betrouwbare cijfers 😉

  Antwoord
 3. Ronald Kleverlaan

  RSS2.0 voor nieuwsberichten in ieder geval. Voor content syndicatie naar andere sites zijn er andere XML standaarden beter, maar ik denk dat je hier bedoeld nieuws van een site naar een (online) reader.

  Antwoord
 4. Hans Mestrum

  Prachtig! Bedankt voor jullie reacties en stemmen. Daar kan ik zeker wat mee. Voor degenen die hier nog komen: schroom niet je stem uit te brengen en/of je reactie te plaatsen. Thx.

  Antwoord
 5. Bram

  Off-topic: dit gaat over het hotel (BV) van de HHS Leeuwarden, welke sinds kort gestart is met een corporate weblog.
  “Geachte medewerkers en studenten,
  Vanaf heden is de weblog van Hotel Wyswert online.
  In deze weblog, kunt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het leerbedrijf Wyswert. U zult er verslagen, artikelen en aankondigingen vinden van alle gebeurtenissen in het hotel Wyswert en de SAM & IFood and Drinks.”
  http://www.chn.nl/weblog_hw/index.html
  een voorbeeld van een corporate weblog, welke kampt met kritische comments. De comments zijn goed onderbouwd en redelijk netjes. Het hotel heeft besloten om de opties comments uit te zetten!

  Antwoord
 6. Bram

  check de comments bij het meest recente artikel

  Antwoord
 7. Hans Mestrum

  Dag Bram, je reacties zijn inderdaad wel erg off-topic. Ik krijg er al reactie op het spam is……Ik neem aan dat dat niet je bedoeling is. Je kunt dergelijke reactie beter of per email sturen of ergens plaatsen waar ze thuis horen. Ik had met voor kunnen stellen dat ze bij mijn posting over de weblog van amsterdam en de reacties daarop beter hadden gepast. Daarnaast ontgaat het me dat je via je naam linkt naar deze weblog….Heb jij iets van doen met dit project?

  Antwoord
 8. Bram

  ok geen probleem, ik zal mijn reacties voor me houden en posten als ze over het topic gaan. Groeten, Bram

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This