POE-131-20060512: The Power of Communities & Co-creation – Mark Hansen Lego (2)

Update 13 mei: de mp3 file is op last van European Center for the
Experience Economy verwijderd op 13 mei. Zij vertegenwoordigen de
rechten van Mark Hansen. Het is mij niet toegestaan de podcast te publiceren.

Dit is de tweede in een serie van 2 podcasts over het seminar The Power of Communities & Co-creation – Mark Hansen Chief Experience Officer bij Lego.  Deel 1 ging over de doelgroep en hoe je co-creation aanpakt.

Klik op de playbutton van het spelertje of download de file door op het pod-icoontje te klikken.

Podcast Podcast on Experience POE-131-20060512: The Power of Communities & Co-creation – Mark Hansen Lego (26.9 mb, 57.30 min, mp3)

 

Shownotes:

HSMAI
Lego
Lego is het voorbeeld van de vierde generatie websites (interessante posting op Bricksmeetbytes met allerlei voorbeeld: weblogs, communities, co-creation, retailactiviteiten, legofactory, persoonlijke omgeving, etc.)
– foto’s: Henk Jan Winkeldermaat, Hans Mestrum

Technorati tags: , , , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Bram Speelman

  Deze comment is een beetje off-topic, maar gaat juist wel over co-creatie.
  Als co-creatie is gebasseerd op het aangaan van creatie in cooperation met de consumer en end-user, dan zullen bedrijven zich bezich moeten houden met user profiling, waarbij een alter ego wordt geproduceerd van de gebruiker, zodat hij tijdens het process van co-creatie op zijn wenken wordt bediend door iemand die qua personality en motivation over een komt met hemzelf. Ik kwam toevallig een leuke link tegen die gaat over Alter Ego. Misschien een beetje off-topic maar het ondersteunt wel de trend van co-creation, segment-of-one en one-to-one permission marketing.
  Dit is de link:
  https://doc.telin.nl/dscgi/ds.py/View/Collection-7969
  Het is een archief van het Alter Ego Project van het Telematica Instituut in Enschede.
  Groeten,
  Bram Speelman
  (MA student in international hotel management
  Ik ben op dit moment bezig met scriptie in personalization, co-creation and technology acceptance in travel planning services)

  Antwoord
 2. Bram Speelman

  nog 1 dan: Onlangs was ik in London waar ik bij de grote speelgoed winkel Hamleys, een hele boven verdieping co-creation zag: namelijk beren: http://www.buildabear.com/bearFactory/.

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  Dag Bram, bedankt voor deze mooie voorbeelden en succes met je scriptie!

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This