Select Page

Een foto maakt een conversatie persoonlijker

Boeing is weer een nieuwe weblog gestart: Flight Test Journal. Er staan nog maar 2 postings op, maar het is goed om te kijken wat hier uit voort komt. Wordt dit een soort reclamezuil of komen er interessante uitnodigingen tot conversatie. Die mogelijkheid is nu toch wel lastig, aangezien het geven van een comment niet rechstreeks kan, maar via email. Niet het soort conversatie dat je zou willen, maar het is een beginnetje.Ook is er geen mogelijkheid tot trackbacks. Jammer! Is het dan wel een weblog? Even kijken. Jawel. Er is iemand aan het woord die een persoonlijke kijk op zaken geeft. En wat ik ook merkte toen ik naar de postings keek, is dat een foto van een persoon een grote invloed heeft. Je ziet direct een gezicht bij Boeing. Vliegtuigen verwacht je wel op zijn weblog (goh wat zijn die dan saai bij een foto van een persoon), maar als er dan een foto tussendoor komt van Chief Project Pilot Suzanne gaat het geheel toch meer spreken (alhowel de foto ook wel een beetje gemaakt is). Boeing krijgt daardoor letterlijk een gezicht. Prima dus! Het tonen van mensen van bedrijven vind ik een krachtig communicatiemiddel. Te vaak blijft het bij een logo en de bekende obligate plaatjes van producten en een gebouw. Soms zie je wel de CEO op een foto (erg gemaakt en precies datgene communicerend wat je niet wil: afstand, onpersoonlijk), maar gewonen mensen (alsof een CEO dat niet zou zijn….) zie je niet vaak. Ik zou zelf willen dat vaker foto’s van mensen in een gewone omgeving bezig met gewoon werk gebruikt worde, omdat het bedrijf dan ‘dichterbij’ komt. Je gaat je dan makkelijker identificeren met een dergelijk bedrijf. Zaken worden immers gedaan met mensen en niet met bedrijven. En toch willen medewerkers vaak op de achtergrond blijven onder het mom van ik werk achter de schermen. Ik zou zeggen kom daar achter vandaan en laat zien wie je bent. Je brengt jezelf mee en dat is krachtiger en positiever dan een droge productfoto en communiceert niet met de ratio, maar met het gevoel. En hoe vaak doet een bedrijf dat?

(gelezen bij Nevon)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This