Select Page

Een foto maakt een conversatie persoonlijker

Boeing is weer een nieuwe weblog gestart: Flight Test Journal. Er staan nog maar 2 postings op, maar het is goed om te kijken wat hier uit voort komt. Wordt dit een soort reclamezuil of komen er interessante uitnodigingen tot conversatie. Die mogelijkheid is nu toch wel lastig, aangezien het geven van een comment niet rechstreeks kan, maar via email. Niet het soort conversatie dat je zou willen, maar het is een beginnetje.Ook is er geen mogelijkheid tot trackbacks. Jammer! Is het dan wel een weblog? Even kijken. Jawel. Er is iemand aan het woord die een persoonlijke kijk op zaken geeft. En wat ik ook merkte toen ik naar de postings keek, is dat een foto van een persoon een grote invloed heeft. Je ziet direct een gezicht bij Boeing. Vliegtuigen verwacht je wel op zijn weblog (goh wat zijn die dan saai bij een foto van een persoon), maar als er dan een foto tussendoor komt van Chief Project Pilot Suzanne gaat het geheel toch meer spreken (alhowel de foto ook wel een beetje gemaakt is). Boeing krijgt daardoor letterlijk een gezicht. Prima dus! Het tonen van mensen van bedrijven vind ik een krachtig communicatiemiddel. Te vaak blijft het bij een logo en de bekende obligate plaatjes van producten en een gebouw. Soms zie je wel de CEO op een foto (erg gemaakt en precies datgene communicerend wat je niet wil: afstand, onpersoonlijk), maar gewonen mensen (alsof een CEO dat niet zou zijn….) zie je niet vaak. Ik zou zelf willen dat vaker foto’s van mensen in een gewone omgeving bezig met gewoon werk gebruikt worde, omdat het bedrijf dan ‘dichterbij’ komt. Je gaat je dan makkelijker identificeren met een dergelijk bedrijf. Zaken worden immers gedaan met mensen en niet met bedrijven. En toch willen medewerkers vaak op de achtergrond blijven onder het mom van ik werk achter de schermen. Ik zou zeggen kom daar achter vandaan en laat zien wie je bent. Je brengt jezelf mee en dat is krachtiger en positiever dan een droge productfoto en communiceert niet met de ratio, maar met het gevoel. En hoe vaak doet een bedrijf dat?

(gelezen bij Nevon)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This