Select Page

Worden devices net mensen?

Het menselijk contact wordt momenteel in een aantal nieuwe uitvinden uitgediept. Ook hier zien we de invloed van Experience en passen ze dus in de nieuwe tijdsgeest van connecting & sharing en value creation. Een voorbeeld besprak ik gisteren al: de FireFly: een mobiele telefoon voor kinderen.Op [Ver~Basterd] kwam ik enkele hele interessante experimenten tegen.


Zo is er de Hughm. Dit is een mobject waarmee je een op afstand een geliefd persoon kan knuffelen met behulp van je mobiele telefoon. Bekijk het filmpje maar eens  Dit soort projecten komt van het Interactive Telecommunication Program (de website is al een experience op zich!).  Een ander mooi voorbeeld zijn kleren die de sociale en digitale omgeving aavoelen: AwareFashion. Erg ver gaat het idee van Mass Distracton waarbij een jas het communicatiedevice zelf wordt en interacteert met zijn omgeving.De jassen worden niet verkocht maar dienen als idee om verder te borduren. Van dezelfde maker als Hughm is het idee van .dot.dot.dot. Daarmee kun je op een los display door middel van icons laten zien met wie je communiceert. Dit soort experimenten geven een richting aan die interessant is om te volgen: devices die dichter bij mensen komen te staan. De techniek is dan niet het belangrijkste (alhoewel het natuurlijk allemaal wel ingewikkeld in elkaar zit), maar de interactie of communicatie. Dit soort experimenten komen natuurlijk nu nog exotisch over, maar zullen wel de ontwikkeling van toekomstige devices beïnvloeden.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

  1. james

    Hi hans,
    i think we are merely recreating everything in our “reality” in digital or some other man-made form. This means not only physical things, but our thought structures too. We are kind of copying evolution which took a couple of billion years to make all the different lifeforms on Earth. We have only been around for 50,000 years and so we are not there yet on the elegance level of that huge timespan the earth has slowly passed through.
    j

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This