Wie heeft er trackback functionaliteit?

Tijd voor een klein onderzoekje dat zowel fred als ik zal houden. frEdSCAPEs en ik kwamen er namelijk in het weekend achter dat het trackbacken toch niet zo vanzelfsprekend is. Want welke software heeft trackback functionaliteit aan boord? Uit dit onderzoekje kunnen we wellicht een lijstje maken met software die deze handige functionaliteit in zich heeft.
Dus reageer op deze posting met de naam van je weblogsoftware en of deze wel of niet trackback functionaliteit heeft. Bij voorbaat bedankt.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

14 Comments

 1. Hans

  TypePad: wel trackback functionaliteit

  Antwoord
 2. Hans

  @a.user: bedankt! Handige link.
  @mf: dank je voor de link. Het artikel van Sitepoint is erg handig. De conclusie valt ondanks het spam-probleem in het voordeel uit van trackback. Ikzelf heb er tot nu toe alleen maar goede ervaringen mee.

  Antwoord
 3. Patrick Klaassen

  Binnen de Universiteit Leiden gebruiken we Movable Type (Campus Licentie)…. dus met Trackback functionaliteit.
  Daarnaast ben ik prive bezig met om WordPress als Businessblog in te richten voor eigen vertaalbureau. WordPress onderssteunt ook Trackbacks.

  Antwoord
 4. Arnoud

  Blogger heeft geen trackback functionaliteit

  Antwoord
 5. frEdSCAPEs

  Onderzoek naar Trackback bij Hans on Experience

  Trackback onderzoek bij Hans on Experience

  Antwoord
 6. Pierre

  Nucleus heeft trackback, maar als plugin, dus je moet hem even zelf toevoegen. Mijn eigen site heeft trackbackmogelijkheden, het groepsblog van de DU ook, maar niet zichtbaar in de skin.

  Antwoord
 7. Pierre

  Oh, vergeten: de Edublogs-wiki heeft ook trackback-mogelijkheden. Dat is geen standaard functionaliteit van het daar gebruikte WikkaWiki overigens maar een (door tijdgebrek nog niet gepubliceerde) zelfgebouwde uitbreiding.

  Antwoord
 8. ICT en Onderwijs BLOG

  Meer trackback

  Na de tests van Annette afgelopen weekend wil Hans wel eens uitzoeken wie er eigenlijk allemaal wel kan trackbacken…

  Antwoord
 9. Tibor

  RadioUserland heeft ook een prachtige trackbackfunktie aan boord.

  Antwoord
 10. Hans

  @gerard: bedankt gerard voor je link. Ik zal deze zeker gebruiken! Het overzicht is echter niet compleet. Ik mis TypePad, Blogger en Radio bijv. Gelukkig staan die hierboven.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This