Aftrap cursus Wiskunde voor MBO-ers
Afgelopen vrijdag was ik bij de aftrap van de cursus Wiskunde voor 3e en 4e jaars van het MBO die straks naar het HBO willen ofwel de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Mij werd verteld dat de aansluiting van het MBO naar het HBO in de technische richting voor wat betreft Wiskunde een moeizame is. Om dit probleem aan te pakken organiseert de HAN een cursus van 2e jaar waarin de studenten elke vrijdag naar de HAN komen om er gedurende 4 uur Wiskunde te krijgen. Daardoor ontstaat een doorlopende leerlijn en kan er studieduurverkorting verkegen worden. Zo’n 135 studenten starten nu deze cursus en 85 studenten kwamen voor het 2e jaar terug. Goed initiatief om zo het gat te dichten en efficiëncy in studieduur te krijgen door deze samenwerking tussen de HAN en ROC’s.

Iedereen op zijn eigen niveau
Mooi vond ik ook te horen dat in november de groepen op niveau ingedeeld worden, waardoor de begeleiding dus aangepast kan worden aan het niveau van de studenten. De groepen worden dus naar aanleiding van de eerste punten al snel door elkaar gehusseld.

Video’s
Ik was er natuurlijk bij met mijn camera en legde de aftrap voor de nieuwkomers vast, die gepresenteerd werd door collega Constant Raes, studiecoach.  Deze werd gehouden in de aula van de faculteit Techniek. Daarna gingen de studenten met de diverse docenten mee. Natuurlijk heb ik een korte en snelle versie gemaakt, want ik merk dat (aankomende) studenten graag een dergelijke versie bekijken. Je vindt de 2 video’s onder de Verder lezen knop.

Muziek van Geert Veneklaas - Muziek voor Media
En speciaal vermeld ik hier HAN collega Geert Veneklaas. Hij is maker van de muziek onder de video’s van de Wiskundeles en de korte versie en heeft sinds kort zijn eigen bedrijf Muziek voor Media. De muziek van de impressie van het bezoek van KLM Equipment Services aan de HAN was ook van hem.Aftrap cursus Wiskunde voor MBO-ers - korte versie