GMP cursus
Het HAN BioCentre heeft vele cursussen. Een daarvan is de cursus GMP ofwel Goede Manieren van Produceren voor bloedbanken. Een onderdeel van die cursus is het praktisch bezig zijn in een laboratorium met de onderwerpen microbiologie en hygiëne.

Practica
In de practica wordt vooral aandacht gegeven aan de aanwezigheid van micro-organismen in ons leefklimaat en op/in onszelf, de manieren van verspreiden, oppervlaktevervuiling, het effect van hygiëne en desinfectie, het nut van LAFkasten.

Aan de slag
In onderstaande video zie je de cursisten aan de slag met deze onderwerpen. Door middel van snoepjes, handenschudden, handenwassen etc. werd getest wat daarvan de effecten zijn voor micro-organismen. In de volgende sessie worden de uitstrijkjes bekeken. Ook daar zal ik verslag van doen in de vorm van een video en foto’s.

Machtig interessant
Machtig interessant om dat zo eens mee te maken. Ik merk dat ik eigenlijk toch meer geinteresseerd ben in technische opleidingen dan ik eigenlijk wist. Dat geldt volgens mij ook voor veel jongeren. Dus de bachelor Technologie en Samenleving zou voor mij misschien ook wel een interessante opleiding zijn geweest destijds. Maar ja, toen was zoiets er nog niet. Mooi dat studenten dergelijke keuzes hebben. En prachtig dat de volwassenen van deze cursus zo bezig willen en mogen zijn met een stukje van hun ‘leven lang leren’.

Foto’s
De foto’s van deze sessie vind je in een eerder blogbericht.

High Definition
Oh ja, en het is mogelijk om de video’s op deze blog in high definition (HD) te bekijken als je computer en internetverbinding dat aan kan. Klik daarvoor op het HD icoontje na het starten van de video. Daarnaast kun je de video in nog betere kwaliteit bekijken in fullscreen in Vimeo.Bekijk video op YouTube