Brrr wat was het er koud. En zeker boven op het dak van de VIP-lounges waar ik gestaan heb. Maar dan heb je ook wel een prachtig overzicht over het TT circuit en over het HAN Automotive Event. Tjee wat een groot circuit is dat zeg! Ik had er geen flauw benul van, maar dat het zo groot zou zijn had ik niet verwacht. De taxi-chaffeur reed me helemaal rond.

En gaaf is het dan om eens in de pitstraat rond te lopen en bij de rijvaardigheidsinstructeurs mee te mogen kijken. Natuurlijk sprak ik ook even met wat studenten van de HAN. Man wat waren ze trots dat ze dit HAN Automotive Event nu toch voor elkaar hadden gekregen. En terecht, want het was een puike organisatie. Het liep echt op rolletjes. Overal zag je groepjes coureurs of coureurs-in-spe bezig met hun opdrachten. Dat ging in een soort carroussel. Dus telkens draaide ze door naar een volgend onderdeel. Ze werden dan ‘opgehaald’ door een auto van de organisatie en over het parcour naar de volgende oefening gereden. En natuurlijk verkenden ze het parcours en deden ze een echte race.

Ondanks de kou vond ik het een indrukwekkend schouwspel dat bij mij ook de nodige adrenaline vrij maakte. Maar toen iemand vroeg of ik een rondje mee wou, heb ik toch maar bedankt. Nee, daar heb ik maar niet aangewaagd. Het ging zo knetterhard, bleh. Ben bang dat ik onderweg gillend voorin zou zitten.

Hieronder een korte sfeerimpressie van het event in HQ (hogere kwaliteit). Als je de video in HD wil zien hier op deze blog kun je na het starten van de video linnksonderin op HD klikken, Foto’s vind je hier.


Bekijk video op YouTube

Of bekijk de video in high definition in Vimeo of YouTube HD (voor YouTube HD stevige pc en breedband nodig).