Op 10 januari 2012 organiseerden studenten van de minor Eventmanagement in opdracht van Small Business en Retail Management en Centrum van Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen de “Ondernemer voor de Klas-dag”.

Deze dag stond in het teken van het ondernemerschap: jong geleerd is oud gedaan. Op verschillende scholen in de regio Arnhem/Nijmegen verzorgden ondernemers een gastles over het ondernemerschap en probeerden zijn leerlingen te enthousiasmeren en motiveren. De dag werd geopend in vergadercentrum “de Droom” te Elst.

Arko van Brakel
Tijdens de bijeenkomst gaf ondernemer Arko van Brakel een presentatie over zijn ervaringen over zijn ondernemerschap. Tevens was er tijdens de ochtend de mogelijkheid tot netwerken.

Gastlessen
In de middag vertelde elke ondernemer tijdens zijn of haar gastles waarom hij of zij een eigen bedrijf gestart is, hoe het is om een eigen bedrijf te hebben en wat daar allemaal bij komt kijken.

Doel
Doel hiervan was om leerlingen zich bewust te laten worden van ondernemerschap. De informatie die de leerlingen op deze manier kregen, kan hen bovendien helpen om tot een goede opleidingskeuze te komen.

In de video horen we gedeeltes uit de presentatie van Arko van Brakel en zien we 3 ondernemers aan het werk op een school.