Van 28 november tot 2 december 2011 vliegen de vonken er letterlijk af bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De Faculteit Techniek aan de Ruitenberglaan in Arnhem is dan gastheer van de Vakkanjer-selectiewedstrijden. Hier strijden tientallen (regionale) techniektalenten om een plek in de landelijke finale.

Het is de eerste keer dat de HAN het strijdtoneel is voor de Vakkanjers. Voor de hogeschool past dit evenement prima in het rijtje activiteiten om techniek in de spotlights te zetten, net als programma’s voor middelbare scholieren zoals de Open Dagen en meeloopdagen.

Beter beeld van techniek
De vraag naar goed opgeleide vakmensen blijft toenemen. Het bedrijfsleven laat regelmatig weten dat er zonder nieuwe vakmensen echt een probleem ontstaat. Er kiezen nog steeds te weinig jongeren voor techniek, ondanks een prima carrièreperspectief. De VakkanjerWedstrijden dragen bij aan een beter beeld van techniek.

Finale in maart 2012
Bijna 50 Vakkanjers (aankomende vakmensen van ROC’s en bedrijven) werken in Arnhem maximaal vijf dagen achter elkaar aan hun opdrachten in de wedstrijdvakken: CAD-tekenen, industriële automatisering en mechatronica. De beste deelnemers plaatsen zich voor de landelijke finale in maart 2012.

Pers en publiek zijn welkom bij de HAN:
· 28 november van 18.00 – 20.30 uur: Industriële Automatisering en Mechatronica
· 30 november van 18.00 – 20.30 uur Mechatronica en CAD-tekenen.