Stumble-upon
Kijk weer een mooie stumble-upon, ofwel iets wat je toevallig (nou ja) tegenkomt en je verder brengt naar nog iets interessanters. Ik vind dat eigenlijk altijd de mooiste vondsten. Je bent niet op zoek maar vindt iets en bent er door verrast, overdonderd of het brengt je iets nieuws. Zo ook dit.

RSS watch in Netvibes
In Netvibes, mijn reader waarin ik alle feeds lees waarop ik geabonneerd ben, heb ik ook de RSS een zoekopdracht zitten. Namelijk een zoekopdracht die me laat zien op welke plekken op internet mijn naam of weblognaam gebruikt wordt. Handig! Zo weet ik dus wat er op internet over me geschreven wordt.

Weblog HAN Studiecentra HAN-ISBS
En in die RSS van de zoekopdracht op mijn weblognaam kwam ik de weblog tegen van HAN Studiecentra HAN-ISBS. Dat was al leuk om die te vinden omdat ik van het bestaan niet wist. Een leuke blog. De reden waarom die in mijn zoekopdracht kwam, is omdat Irma (de blogger) een weblogposting had gemaakt over mijn presentatie bij HAN GGM en een link had aangebracht naar mijn weblogposting. Blogpulse pikte die natuurlijk op en daardoor kwam deze posting van Irma automatisch in Netvibes, mijn feedreader.

Screencasts HAN Studiecentra
Natuurlijk was deze vondst al leuk en heb ik gelijk een reactie achtergelaten op dat weblogbericht. Immers: communicatie, connect & share. Zo heb ik nu een link aangebracht tussen mij en die weblog. Iets wat Irma al had gedaan door de weblogposting. Een klein webje is gesponnen ­čśë
Maar toen zag ik ineens dat de studiecentra ook hele mooie screencasts hebben gemaakt over het gebruik HANQuest, informatiebronnen, etc. En natuurlijk moest ik daar even naar kijken, want screencasts heb ik zel fook wel een aantal gemaakt. Ze hebben er een speciale Screencast webpagina van gemaakt waar je ze op vindt. Complimenten! Ik vind ze leuk en informatief.

Kijk zo kun je nieuwe media dus ook inzetten: een weblog, screencasts en linken naar andere weblogs! Daar snappen ze tenminste wat er gaande is.