A.s. zaterdag 11 december wordt de finale van de First Lego League gehouden bij de HAN en wel in het pand van Life Sciences (HLO) in Nijmegen.

Wat is de FIRST® LEGO® League?

De FIRST LEGO League is een wereldwijde competitie die kinderen in de leeftijdscategorie van 8 tot 15 jaar in teamverband uitdaagt om aan de hand van verschillende opdrachten de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Aan de wedstrijd wordt jaarlijks een ander thema verbonden dat terug te vinden is in de opdrachten, de zogenaamde “Challenge”. De Challenge voor de aankomende editie is BODY FORWARD™; “Technologie ontmoet Geneeskunde”. Kunnen de teams de kwaliteit van leven verbeteren? Met dit Challenge thema zullen de kinderen de grensverleggende wereld van de biomedische technologie verkennen door innovatieve manieren te ontdekken om letsel te genezen, genetische aanleg te overwinnen en de mogelijkheden van het menselijk lichaam te maximaliseren, met de insteek om een gelukkiger en gezonder leven te leiden.

robotWat houdt de Challenge in?

De Challenge bestaat uit 4 onderdelen:

 • De kinderen gaan aan de slag met het ontwerpen, bouwen en programmeren van een robot.
 • Ze voeren aan de hand van het jaarlijkse thema een onderzoek uit dat ze vervolgens presenteren.
 • Ze geven een presentatie over het robot ontwerp
 • en er wordt gekeken naar teamwork.
 • Voor gedetailleerde informatie zie www.fllzgld.nl.

  Samenstelling van een team

  Een team bestaat uit maximaal 10 kinderen in de leeftijdscategorie van 8 tot 15 jaar. Het team wordt begeleid door tenminste één volwassen teamcoach. Deelnemers komen derhalve uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs

  Regiofinale

  kenniscentrum betatechniek

  Dit jaar zal voor het eerst een regiofinale in Doetinchem en in Nijmegen worden georganiseerd door het Kenniscentrum Bèta Techniek. In Doetinchem zal deze finale op vrijdag 10 december georganiseerd worden in samenwerking met het Graafschap College en in Nijmegen op zaterdag 11 december in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen, faculteit applied science.

  Uiteraard gaan we er een kijkje nemen en maken we een video-impressie en fotoblog. Meer informatie is ook te vinden op de HAN website.