9e plaats lijst betatechniek
Gisteren hadden Thamar Elissen van Marketing, Communicatie en Voorlichting (MCV) van de HAN en ik een gesprek met lector Jaap van Till. Aanleiding was zijn 9e plaats op de lijst van de meest invloedrijke mensen in Nederland op het gebied van betatechniek.


Beta top 10 from Sebastiaan ter Burg on Vimeo.

Artikel over Ingenieur 2.0
Al eerder heb ik een blogposting over zijn visie met een video en wat documenten op deze blog gezet. Het ging toen over zijn visie op kennis. Jaap vindt namelijk dat kennis alleen niet voldoende meer is, maar het er veel meer toe doet hoe je samenwerkt in teams en die kennis kunt inzetten en aanbieden. Daarbij ziet hij vooral ook dat de skillsset van een ingenieur moet veranderen. Hij noemt dit Ingenieur 2.0 en hij heeft een bijzonder interessant artikel over Ingenieur 2.0 geschreven. Stof genoeg dus voor een interview.

Zeer interessant mini-college
Wat volgde was een heel interessant gesprek van bijna een uur over kennisdelen, werken in teams, fibre to the farm, kennisboerderijen, grown up digital (ik heb het boek gelijk besteld), generatiekloof, anders leren, netwerken etc. Een zeer boeiend gesprek dat ik iedereen aan kan bevelen!!

Uiteraard zal ik een videocompilatie van het gesprek maken. Maar hier alvast de integrale audio-opname als podcast. Klik op de player om het af te spelen of download de mp3 file.

Podcast

Download Podcast Lector Jaap van Till (mp3, 49 min. 41 mb).

Grown Up Digital: Don Tapscott
Als toetje hieronder een videootje van het boek Grown Up Digital van Don Tapscott