Selecteer pagina

Hans Mestrum

Een eerlijke video maken uit het hart geschoten en gepresenteerd dat is mijn passie!

TROTS

Trots op je mensen, je bedrijf, je dienstverlening, je product en klanten… laat het zien via een videoblog!

EERLIJK

Jouw mooie moment vastleggen, zodat je het kunt delen met anderen. Heerlijk!

PASSIE

Samen een authentieke en persoonlijke video maken dat is mijn passie!

Videofilms - Videobewerking

Wie ben ik en wat drijft mij?

Na mijn opleiding tot onderwijzer in 1979 werd ik docent in allerlei vakken op diverse scholen voor Lager Beroeps Onderwijs in Schijndel, Oirschot en Oss tot 1988. Daarna werd ik de eerste trainer bij Tulip Computers in Den Bosch. Daar heb ik diverse functies gehad als trainer, product manager,

afdelingsmanager op de opleidingsafdeling en later als business unit manager en directeur van het opleidingsbedrijf dat ik op heb gezet voor Tulip Computers. Ik heb me altijd geïnteresseerd in mensen. Hoe ze zich ontwikkelen, hoe ze leren, wat hun passie is.

Mijn passie om mensen in beeld te brengen is ontstaan toen ik van 2004 tot 2008 als trendwatcher gewerkt bij Tulip Computers. Ik merkte dat beeld een erg sterk communicatiemiddel was en heb me sinds 2004 steeds meer verdiept in het maken van videoproducties die dichter bij mensen staan.

Ik wilde geen grote camera’s gebruiken en videofilms maken waarin geacteerd werd, maar video’s maken met eerlijke verhalen van mensen. Ik merkte dat authentieke video’s echt communiceren, omdat ze een echt verhaal laten zien.

Het tonen van mensen in hun eerlijkheid, met hun passie en trots is iets wat mij drijft. Ik vind het heerlijk om anderen voor het voetlicht te brengen, waarin ze hun product, kennis, dienst, evenement of mening laten zien. Ik geniet daar van Regelmatig krijg ik te horen dat het fijn werken is met mij. Vooral omdat ik bijna onzichtbaar ben, waardoor de sfeer en de setting ontspannen is en gemoedelijk.

Daardoor komt er meer spontaniteit en eerlijkheid naar boven en wordt de videofilm authentieker. En daar word ik blij van. Als de passie van mijn opdrachtgever voor zijn verhaal en die van mij om het in beeld te brengen samen komen gebeuren er bijzondere en mooie dingen.

Ik vind het een uitdaging om een eerlijk verhaal in beeld te brengen dat overkomt. Oprecht en zonder opsmuk en poespas. Daarom werk ik graag laagdrempelig en effectief en met gevoel voor waar het om gaat. Geen grote cameraploeg, massa’s kabels en veel gedoe. Ik hou het graag simpel. Je krijgt mij op bezoek met één camera met eventueel een microfoon. That’s all. Want het verhaal is al krachtig genoeg.

Je publiek zal door mijn ogen jou zien. Ik ben de connector tussen jou en je doelgroep. Dat vergt transparantie en openheid van mij. Daardoor ben in staat dát weer te geven wat er speelt en mogelijk is. Ik presenteer mensen die ik verbeeld zo dat het hen versterkt. En natuurlijk ziet het eindresultaat er prachtig uit. Want ook dat is mijn trots en passie!

Enkele relaties aan het woord

“Met Hans samengewerkt om #HANwandelt voor Vierdaagse lopers op te bouwen. Dankzij de tomeloze inzet van Hans Mestrum zijn er meer dan 1.5 miljoen impressies geweest op tweets, hashtag en zijn videoblogs. Hij heeft 17 videoblogs gemaakt. Het mooie van Hans is dat hij de videoblogs en social media met elkaar combineert. Een waardevolle samenwerking. ”
Petra Ligtenberg

Projectleiding | Procesontwerp | Toezichthouder 3.0, Bureau Ligtenberg

“In vertrouwen samenwerken aan leren en innoveren: Hans zorgt middels zijn video’s voor de verbinding tussen mensen. Hij geeft vorm aan de ‘fluïde organisatie’ waar we naartoe gaan. Een compliment voor zijn aldoor positieve drive en wil om anderen een podium te geven.

Curious, connecting, foreseeing, promoting, inspiring, teaching. What I admire most about Hans is his ‘social awareness’, being able to inspire top AND bottom. Hans is easy to be with.
I recommend Hans to everybody in search for blending online and offline experiences.”

Guido Crolla

DenkBeeldHouwer, HAN

“Hans is a pleasure to work with when it comes to Web 2.0 and social media. He is a true professional, dedicated to new developments, always connected and always alert. Apart from that, he knows how to combine his knowledge of social developments, business strategies and hands on coaching. To me he is an inspirer, a trusted consultant and great teacher at the same time.”
Roy van Dalm

Lecturer and Speaker on Urban Identity, HAN

“Ons eerste contact vond plaats via internet, beide betrokken bij het gedachtegoed van Arnold Cornelis. En hoe kan dat ook anders dan via internet? Hans is voor mij het levende voorbeeld dat fysieke ontmoetingen hand in hand kunnen gaan met virtuele. Hij weet mij dan ook keer op keer te inspireren mijn weerstanden onder ogen te zien en toch met behulp van multimediale toepassingen de wereld te verkennen. Hans weet mij daarbij vooral te boeien door de virtuele wereld simpel te maken.”
Debbie Molhuizen

Bewustmaker, Spreker, Begeleider en Auteur, Debbie Molhuizen

“I know Hans as an inspiring leader and as somebody who knows how to put ideas into practice, a special combination. I worked with Hans for 8 years, first as collegues, later he was my manager. He has the ability to see talents in people they themselves did not think of: for training, sales or management. As a manager he was also a respectful coach who inspires to develop and grow and act according to your convictions. Also regarding to new developments in IT, education and management he sees possibilities in an early stage and knows how to make them work: he is an innovator in heart and soul.”
Marja Verstelle

Realising online learning, open learning, future of learning - Programme Manager ICT in Education, Universiteit Leiden, Centre for Innovation The Hague - Leiden University, directorate of Academic Affairs